avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D394_semestrul II 2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D394_semestrul II 2011

Declaratia 394 trebuie sa contina si achizitiile cu taxare inversa efectuate pe teritoriul Romaniei? Si cele intracomunitare?
Multumesc anticipat pt. raspunsul d-stra!
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 12:11, 27 Ianuarie 2012
In declaratia 394 persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania au obligatia de a declara toate livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile de bunuri şi servicii realizate, pe teritoriul Romaniei, catre/de la alte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea "taxare inversa", si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare;
Nu se depune pentru achizitii intracomunitare.

Intrucat dvs.adresati intrebarea referitor la decl.394 aferenta semestrului II 2011, NU se declara achizitiile cu taxare inversa.
Incepând cu operatiunile efectuate pe teritoriul national în luna ianuarie 2012. ,se declara :
- orice operatiune taxabila pentru care este emisa o facture, inclusiv pentru avansuri, si cele care au înscrisa mentiunea “taxare inversa “;
- orice achizitie de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevazuta de lege, pentru care s-a primit o factura în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisa mentiunea “taxare inversa”. O zi buna !
va rog sa-mi spuneti daca se poate intocmi rectificativa la D394, sau in cazul intocmirii gresite a celei initiale se va intocmi din nou si se mai depune o data? Multumesc!
Da. In cazul in care dupa depunerea declaratiei, persoana impozabila constata existenta unor omisiuni in datele declarate sau in cazul in care una ori mai multe facturi sunt emise in cursul unei perioade de raportare, dar sunt primite de beneficiarul tranzactiei dupa data depunerii declaratiei, persoana impozabila trebuie sa depuna o noua declaratie corect completata care inlocuieste declaratia informativa depusa initial. O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 RobertR RobertR In declaratia 394 se declara toate facturile cu mentiunea TVA la incasare [b]inclusiv [/b]cele emise de catre mine pentru clientii neinregistrati in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare -d 394 NIKOSBI NIKOSBI sunt o soc cu tva la incasare, in D394 c e trec: toate facturile emise si achizitionate, indiferent daca deduc sau colectez tva la ele? (vezi toată discuția)
Completare declaratie 394 marymary marymary 1. in declaratia 394 se declara livrarile scutite de tva(chirii)? 2. in declaratia 394 se declara achizitiile scutite de tva(chirii)? 3. in declaratia 394 se ... (vezi toată discuția)