Buna ziua,
Sunt o mama disperata!!!
Am cumparat impreuna cu sotul meu in anul 2007 un teren prin credit bancar in valoare de 70000 EUR. Din 2009 nu am mai avut posibilitatea de a achita ratele, astfel ca acum am fost contactati de executorul judecatoresc. Imprumutat este sotul meu, iar eu garant ipotecar. Valoarea terenul acum este de maxim 30000 eur, urmand ca dupa vinderea acestuia noi sa achitam diferenta plus taxele cu executorul, dobanzi restante, etc.
Apartamentul in care locuim este proprietatea mea de inainte de casatorie, iar executorul mi-a spus ca daca nu vom achita diferenta vor executa toate bunurile, inculsiv apartamentul meu.
E adevarat????
Sfatuiti-ma ce sa fac ca sa nu raman cu fetitele mele - 3 ani si 5 ani- pe drumuri!!!!!!
VA ROG!!!!!
Daca ati garantat dvs pentru achitarea datoriei sotului dvs, executorul judecatoresc poate incepe executarea silita impotriva dvs, in cazul in care sotul nu mai achita datoria. Va trebui sa incercati cu creditorul esalonarea datoriei sau amanarea acesteia, si in baza acordului incheiat cu creditorul, sa aduceti la cunostinta executorului sa stopeze executarea silita. In cazul in care nu realizati acest acord cu creditorul, si se continua executarea silita, trebuie sa faceti contestatie la executare la Judecatorie, si sa si cereti suspendarea executarii silite. Termenul de introducere a contestatiei este de 15 zile de la data comunicarii actului de executare impotriva dvs. Ar fi bine sa angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta si va fi foarte important sa obtineti suspendarea executarii silite pana la solutionarea irevocabila a contestatiei la executare.
executorul se poate indrepta asupra unui bun care e dobandit de mine inainte de casatorie?
Eu nu am garantat imprumutul cu veniturile mele ci doar ca garant ipotecar proprietar al terenului dobandit prin credit. Fiind casatorita cu el a fost necesar sa semnez si eu, deoarece era bun comun.