avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... citire mail
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

citire mail

Buna ziua . In timpul casatoriei cu fostul meu sot , acesta a rugat-o pe sora mea sa-i creeze o adresa de email deoarece el nu stia si nu stie sa navigheze pe calculator . De asemenea ma punea si pe mine sa-i deschid mail-ul si sa-i trimit diverse documente , in prezenta lui , cu acordul lui , fara martori . Intre timp am divortat , el nu si-a schimbat adresa de mail (mutindu-se la alta adresa , calculatorul mi-a ramas mie, la domiciliul meu). O perioada el a avut cheile de la apartamentul meu si venea sa-l ajut sa lucreze la calculator si sa-i transmit pe mailul sau diverse documente . La un moment dat au inceput tensiuni intre noi si nu am mai vrut sa intru pe mail-ul sau si nu l-am mai lasat sa intre in apartament . Ulterior eu am mai intrat pe mail-ul sau fara sa stie fostul sot parola fiind aceeasi . EU AM CITI DOAR DE CITEVA ORI UNELE MAIL-URI CARE ERAU DEJA DESCHISE . Avind un proces pe rol , am informat-o pe avocata mea despre ce am vazut in unele adrese din mail-ul sau . Avocata s-a scapat la proces si a afirmat ca avem unele informatii de pe internet , informatii care pt.instanta nu au fost relevante si nu s-a tinut cont de ele in stabilirea sentintei . Acum fostul meu sot mi-a spus ca imi va face plingere penala pt.ca i-am deschis si i-am citit mail-ul . Va rog sa-mi spuneti care sint consecintele ? Constituie infractiune faptele mele ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:33, 13 Ianuarie 2012
Atat timp cat inca nu s-a desfacut casatoria, in calitate de sotie aveti dreptul sa cititi mailurile , mai ales ca l-ati ajutat de nenumarate ori. Nu exista nici o fapta de natura penala.
Art. 195

Violarea secretului corespondenţei

Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Poate nu e atat de suparat incat sa depuna plangere si daca depune, o poate retrage.
E posibil sa nu se inceapa urmarirea penala in acest caz
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)
Violare privacy olos_mihaela olos_mihaela buna ziua, eu am intrat in e-mail-ul unei persoane, folosind calculatorul meu personal, si vreau sa folosesc niste mail-uri ca prova la divort... persoana in ... (vezi toată discuția)
Violare de corespondenta???/ lupianca lupianca Buna seara...am o intrebare. Daca, in timpul casatoriei sotii aveau aceeasi parola la mailurile personale ( deci totul era pe fata ca sa zic asa) iar sotia a ... (vezi toată discuția)