avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legea educatiei -deschidere cont Trezorerie nou ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legea educatiei -deschidere cont Trezorerie nou nascut pentru educatie permanenta

Buna ziua,

in 10.01.2011 a fost publicata in Monitorul Oficial legatul asiea educatiei. La art 356 se stipuleaza ca statul asigura dreptul la educatie permanenta pe tot parcursul vietii, prin acordarea echivalentului a 500 euro fiecarul copil cetatean roman la nasterea acestuia. Banii sunt acordati de catre Ministerul Muncii, si vor fi depusi intr-un cont special deschis la Trezorerie de catre parinti. La punctul 7 din acest articol scrie ca toate acestea se fac printr-o Hotarare a Guvernului. Sunt deja 3 ministere implicate in toata aceasta actiune. Am fost la trezoreria locala, si de acolo, cand au citit (prima oara ) aceasta lege / articol, au spus ca nu au primit hotararea de la punctul 7, art 356

As vrea sa ma lamuriti daca se aplica legea ( eu trebuie sa nasc in cel mult 7 zile ), sau trebuie sa astept hotarearea de la punctul 7 al articolului 356.- si daca da, se aplica retroactiv, avand in vedere ca legea e promulgata ?

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Noua lege a educatiei - 500 de euro pentru fiecare nou nascut vivi23ro vivi23ro M ar interesa daca acest proiect este deja lege in vigoare si daca se aplica retroactiv, eu am o fetita de 3.5 ani .. CE acte trebuie depuse si unde . ... (vezi toată discuția)
Legea educatiei predaangela predaangela Buna seara am citit un articol pe net in legatura cu legea educatiei care prevedea acordarea sumei de 500 euro la nasterea copilului -strict pentru educatie- ... (vezi toată discuția)