avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnat cu suspendare: redobandire permis, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnat cu suspendare: redobandire permis, prelungire viza, plata despagubirilor civile

Buna ziua !
In baza art. 178 alin 2 cu aplicarea art 320 alin 1 condamna inculpatul la 1 an si 6 luni inchisoare .
In baza art.71 interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 alin 1 lit. a teza a doua si lit b
in baza art 81 dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata termenului ce incercare de 3 ani si 6 luni stabilit conform art 82 .
In baza art 71 alin 5 pr. penala suspenda executarea pedepselor accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei
Disjunge actiunea civila formulata de spitalului .... care pana la urma s-a terminat si impreuna cu firma de asigurari si cu societatea la care lucram trebuie sa platim o suma de aproximativ 35.000 Euro pentru spitalizare.

Acum eu am mai multe intrebari :
1. Hotararea definitiva a fost pronuntata in luna martie a anului trecut si vreau sa stiu daca pot sa dau iar examen pentru permis anul acesta in martie ?
2. Dupa pronuntarea sentintei eu am fost plecat pe vapor avand viza de america valabila si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa o prelungesc deoarece as vrea sa plec .
3. In privinta platii spitalizarii in afara deciziei judecatoriei nu am primit nici o instiintare prin care sunt obligat sa platesc ... si as vrea sa stiu daca pot da de permis in conditiile in care nu platesc suma respectiva
4. Aveti idee care este procentul de plata din moment ce eu trebuie sa platesc impreuna cu societatea la care lucram
Va Multumesc Frumos


Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 17:38, 14 Ianuarie 2012
Dupa trecerea unui an de la data cand pedeapsa a ramas definitiva ati putea sustine un nou examen.
Avand o condamnare cu suspendarea condtitionata a executarii pedepsei si nu o pedeapsa sub supraveghere, in opinia mea ati putea prelungi viza.
Cat priveste plata, ar trebui ca procentele care revin fiecaruia , respectiv dvs.si partii responsabile civilmente , sa fie stabilite prin hotarare, iar firma de asigurari sa suporte cuantumul la care s-a obligat prin contract....
In conditiile in care nu veti achita partea din cheltuieli la care sunteti obligat , pana la expirarea termenului de incercare, s-ar putea revoca beneficiul suspendarii conditionate, cu consecinta executarii pedepsei in penitenciar.
La intrebarea dv v-am mai raspuns si aseara tot pe forum. Daca nu achitati suma ce va revine s-ar putea sa fiti chemat sa executati sanctiunea in penitenciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii pedepsei- anulare permis de conducere GeorgianaD GeorgianaD Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ce inseamna aceasta suspendare a executarii pedepsei! 09/02/2011 Condamnare Solutie: Condamnă pe inculpatul D. G. pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto anulat alexalecsandru alexalecsandru In cazul in care mi-a fost anulat permisul auto si hotararea definitiva arata ca mai jos, pot sa dau examenul pt obtinerea unui nou permis dupa un an sau dupa ... (vezi toată discuția)