avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord si renuntarea la bunuri in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord si renuntarea la bunuri in favoarea celuilalt partener

Buna ziua,as dori un sfat daca se poate.Atat eu cat si sotul meu dorim sa divortam.Mentionez ca el doreste sa renunte la toate bunurile comune in favoarea mea,dar nu stim cum sa procedam pentru a rezolva aceste doua probleme,divortul si partajul cat mai repede.Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati avem, precizez de asemenea ca nu avem copii minori.Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
marimar77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 22:51, 15 Ianuarie 2012
Puteti apela la divortul pe cale notariala, care se solutioneaza in 30 de zile de la depunerea cererii de divort in fata notarului, urmand ca mai apoi sa faceti partajul.
......sau puteti apela la Mediere pentru divort si partaj. O sedinta de mediere dureaza maxim 2 ore iar la sfarsitul ei se redacteaza Acordul de Mediere care contine toate aspectele asupra carora partile au inteles sa decida de comun acord. Informarea asupra procedurii de mediere este gratuita.

Accesati tabelul mediatorilor autorizati:
[ link extern ] /
Cu sprijinul unui avocat puteti depune cerere de divort prin acord, la primul termen putand obtine hotararea de desfacere a casatoriei. Ulterior depuneti cerere de partaj, urmand ca la primul termen sa mergeti cu o tranzactie, solicitand instantei sa pronunte o hotarare de expedient conform solicitarilro dvs.
mirela741 a scris:

Puteti apela la divortul pe cale notariala, care se solutioneaza in 30 de zile de la depunerea cererii de divort in fata notarului, urmand ca mai apoi sa faceti partajul.


multumesc
Mergeti la starea civila si depuneti cererea de divort. Ulterior mergeti la notar si incheiati partajul

Alte discuții în legătură

Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)
Partaj IRINA86RO IRINA86RO BUNA ZIUA, Am un apartament cumparat impreuna cu fostul sot si am dori sa facem partajul dar nu stim cum ar fi mai ieftin ,sa facem partajul prin tribunal sau ... (vezi toată discuția)