Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un calcul al indemnizatiei CCC. Stiu ca se socoteste 75%din media veniturilor din ultimele 12 luni, insa, cumnatei mele de ex, la un salariu net de 1500 lei, primeste o indemnizatie de 800 lei.
De ex, la un salariu net de 3000 lei, o persoana care alege sa stea in CCC 2 ani, cati bani primeste lunar?
Multumesc
1. - Trebuie sa ne dati media venitului net asa cum reiese din adeverinta de venituri nete depusa la dosarul pentru indemnizatia pentru CCC.
- Poate salariul de 1500 lei este pe o perioada mai mica decat cele12 luni anterioare nasterii copilului.
- Apoi a mai fost si perioada de concediu prenatal unde a avut un venit mai mic, poate a mai avut si alte concedii medicale in cele 12 luni.
2. Daca aveti nelamuriri asupra modului de calcul va adresati Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale cea care a calculat, aproba si plateste aceasta indemnizatie.
Spre ex, media venitului net este 3000 lei. Acesta este salariul mediu incepand cu luna februarie 2011, iar bebelusul se naste in martie 2012. Concediul prenatal incepe la data de 20 Februarie 2012. Din ce am inteles de la resurse umane, pe perioada concediului prenatal, primesc tot 3000 lei, deoarece nu se plateste nu stiu ce impozit la stat, iar procentul de 85% se calculeaza la brut.
Astfel, intrebarea e, daca aleg sa stau 2 ani, primesc maxim de 1200 lei?
Multumesc