avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oprit in trafic fara motiv real!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oprit in trafic fara motiv real!

Buna ziua. Am fost oprit in trafic pe raza unei localitati. Am intrebat motivul si mi s-a raspuns: "Verificarea actelor". Actele erau in regula. Apoi am fost intrebat de ce nu port centura. Centura am dat-o jos in momentul opririi pentru a putea scoate actele din haina. Totusi politistul afirma ca de fapt de aceea m-a oprit, deoarece nu port centura!
A intocmit Procesul-Verbal, fara sa fie mentionat vre-un martor asistent. E cuvantul meu impotriva cuvantului lui. Cum dovedesc eu ca aveam centura? Cum dovedeste el ca n-o aveam?
Asa ma poate amenda oricand are el chef!!
La mentiuni completase politistul ca nu am mentiuni! Cu mana lui. Apoi am semnat unde mi-a indicat, altfel nu-mi restituia actele.
Nu e prima data cand sunt oprit in acea localitate fara, fara motiv, de data asta insa m-am saturat.
Pot contesta procesul-verbal cu sanse de reusita? Daca da, cum trebuie sa procedez?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:17, 16 Ianuarie 2012
In termen de 15 zile de la comunicarea PV aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In plangere invocati motivele pe care apreciati dvs ca prezinta situatia reala dupa cum s-a derulat succesiunea de evenimente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina probei cos_ionel cos_ionel salut la toata lumea incep prin a-mi exprima o nedumerire. Eram absolut convins ca in intentia legiuitorului roman, era de a exclude posibilitatea savarsiri ... (vezi toată discuția)
Amenda viteza + centura sorin.sorin sorin.sorin Buna ziua, In seara trecuta am fost oprit in localitate de echipaj politia rutiera - radar. Am oprit masina si am deschis centura de siguranta. Agentul ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera, posibilitate de anulare, posibil abuz din partea agentilor alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Astazi am fost oprit in trafic de un logan al politiei rutiere . Agentul a venit la mine fara sa fie cu toata uniforma ( fara cascheta) spunând un ... (vezi toată discuția)