Buna ziua. Am fost oprit in trafic pe raza unei localitati. Am intrebat motivul si mi s-a raspuns: "Verificarea actelor". Actele erau in regula. Apoi am fost intrebat de ce nu port centura. Centura am dat-o jos in momentul opririi pentru a putea scoate actele din haina. Totusi politistul afirma ca de fapt de aceea m-a oprit, deoarece nu port centura!
A intocmit Procesul-Verbal, fara sa fie mentionat vre-un martor asistent. E cuvantul meu impotriva cuvantului lui. Cum dovedesc eu ca aveam centura? Cum dovedeste el ca n-o aveam?
Asa ma poate amenda oricand are el chef!!
La mentiuni completase politistul ca nu am mentiuni! Cu mana lui. Apoi am semnat unde mi-a indicat, altfel nu-mi restituia actele.
Nu e prima data cand sunt oprit in acea localitate fara, fara motiv, de data asta insa m-am saturat.
Pot contesta procesul-verbal cu sanse de reusita? Daca da, cum trebuie sa procedez?
Va multumesc!
In termen de 15 zile de la comunicarea PV aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In plangere invocati motivele pe care apreciati dvs ca prezinta situatia reala dupa cum s-a derulat succesiunea de evenimente
Sarcina probei
cos_ionel
salut la toata lumea
incep prin a-mi exprima o nedumerire. Eram absolut convins ca in intentia legiuitorului roman, era de a exclude posibilitatea savarsiri ... (vezi toată discuția)