avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... speta-tranzactie- pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

speta-tranzactie- pensie de intretinere

In luna martie a anului 2011 a fost desfacuta casatoria din vina paratei si cei doi copii minori au fost incredintati reclamantului, in sarcina paratei revenind plata unei pensii de intretinere catre reclamant pentru minori (13 si 16 ani) in cuantum de 33% din veniturile realizate. Ulterior, in luna decembrie 2011, printr-un act autentic de sistare a starii de indiviziune si partaj, ambii soti, coproprietari si fiecare avand 1/2 din imobilul supus partajului, au convenit ca fara plata unei sulte, dreptul de proprietate asupra intregului imobil si intabularea acestuia sa se faca pe numele fostului sot. In acelasi timp, prin acelasi act, sotul consimte sa nu mai primeasca pensia alimentara pentru cei doi copii, pensie stabilita prin sentinta de divort. In ce masura renuntarea la pensia de intretinere, care constituie un drept al copiilor, poate fi in acest caz ratificata?
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
sorin_mocuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 16:16, 16 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Exista si exceptii, cand plata pensiei de intretinere se poate face in avans, pe toata perioada datorata. Numai ca, nu este cazul in situatia prezentata de dv. Dv doriti dreptul de proprietate deplin asupra apartamentului, ceea ce ar insemna faptul ca valoarea sultei sa fie folosita pentru achizitionarea unui bun pt dv, iar pensia de intretinere este un drept al copiilor, nu al dv.
De ce nu treceti cealalta jumatate de apartament pe numele copiilor?
Normal. Acelasi lucru sustin si eu, dar totusi notarul a incheiat un asemenea act, "scapandu-i" in speta de fata notiunea de interes superior al copilului. Eu fiind jurist al unei institutii publice, mi s-a prezentat aceasta speta, cu un asemenea act pe care il consider lovit de nulitate in ceea ce priveste aspectul aratat.
Nici unul din parinti nu poate renunta la un drept ce apartine copilului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Partaj. aprecierea probelor orosu orosu In proces de partaj a unei locuinte cumparate in rate cu L. 112, A: sotia afirma ca a avut venituri net superioare sotului, si probeaza prin adev. de salar ... (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)