avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Am primit un pumni in ochi la care pe certificatul medico legal scrie :
x prezinta hematon orbitar si hemoragie subconjuctivala, ce s-au putut produce prin lovire cu pumnul la data x
leziunile pot necesita 11-12 zile ingrijiri medicale

la politie am fost m`au tratat ca pe un oarecare m`au chemat din nou :
vreau sa scot de pe vinovat suma de 1.000 de euro sau poate mai putin
sfatuiti-ma ce trebuie sa fac , vreau sa scot banii astia fara sa se ajunga in instanta !
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Irina Tutuianu , Avocat 23:56, 24 Octombrie 2008
Fapta de care vorbiti se incadreaza la "loviri sau alte violente". Pedeapsa este inchisoarea alternativ cu amenda.
Faceti o plangere la politie (aveti 2 luni la dispozitie). Cereti si daune.
Va spun ca nu o sa imbogatiti in urma plangerii si nu garantez ca nu veti ajunge in instanta.
m`am gandit sa cer 1500 ron sau 1000 daune
ce sanse am sa primesc acesti bani ? sau dupa cazurile cunoscute de dumneavoastra ? cat s`a primit ?
in ce imprejurari ati primit lovitura? poate ati provacat acea persoana sa va loveasca, mi-e greu sa cred ca v-a lovit din senin...poate dupa ce veti depune plangerea se vor schimba putin lucrurile..poate sunteti si dumneavoastra vinovat...cine stie! dvs doriti sa castigati niste bani ...nemunciti.....atentie!
gabytzu a scris:

Am primit un pumni in ochi la care pe certificatul medico legal scrie :
x prezinta hematon orbitar si hemoragie subconjuctivala, ce s-au putut produce prin lovire cu pumnul la data x
leziunile pot necesita 11-12 zile ingrijiri medicale

la politie am fost m`au tratat ca pe un oarecare m`au chemat din nou :
vreau sa scot de pe vinovat suma de 1.000 de euro sau poate mai putin
sfatuiti-ma ce trebuie sa fac , vreau sa scot banii astia fara sa se ajunga in instanta !

Va puteti intelege cu faptuitorul.Nu cred ca o sa primiti 1000 de euro de la instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Va intelegeti cu faptuitorul ca in schimbul neformularii plangerii penale impotriva sa(sau a retragerii acesteia pt. impacare daca ati apucat s-o formulati) sa va dea acea suma de bani. In instanta nu cred ca veti obtine vreo suma de bani ca daune morale. De asemenea, e greu si ca faptuitorul sa va dea suma de bani pt. ca nu prea risca mare lucru daca se ajunge in instanta. O amenda care poate fi si cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitima aparare irina1990 irina1990 in incercarea violenta,de a intra in casa,a unui barbat cu domiciliul acolo, insa nemailocuind propriu zis in acel loc, s-a iscat un scandal care a rezultat cu ... (vezi toată discuția)
Tentativa la omor - atac cu toporul, pedeapsa Cezar9 Cezar9 Lovitura cu un topor constitue \\"tentativa de omor\\" daca victima nu este atinsa, ea se trage si reuseste sa fuga?! Cam ce pedeapsa s-ar da? ese vorba de ... (vezi toată discuția)
Violenta stefan33mol11 stefan33mol11 Buna am un dosar penal sunt in probatiune ,am intrat intrun scandal eram cu fratele meu care a batut un idivid incercand sa despart ma muscat de deget si i-am ... (vezi toată discuția)