avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua,
Doresc sa deschid dosar de partaj pentru bunuri mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei, dar nu sant divortat inca, procesul fiind pe rol.
Ce demerduri trebuie sa fac pentru a duce la bun sfarsit acest lucru?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:55, 17 Ianuarie 2012
in principiu, se poate sa faceti partajul si inainte de pronuntarea divortului. Trebuie sa consultati un avocat care sa preia problema ...
Problema mea este ca nu am decat datorii la banci si doresc partajarea sa pot achita datoriile. Ma intereseaza care sant pasii de urmat si ce costuri implica.
adica doriti sa partajati un pasiv (niste datorii) ? daca va intelegeti, va puteti duce la notar, daca nu, trebuie sa contactati un avocat si sa va duceti in instanta.
Da, un pasiv si un activ ( apartament, masina, bunuri). La activ, ce trebuie sa fac si ce costuri implica?( taxa, expertiza...)
Partajul poate fi facut si prin mediere, caz in care, daca ajungeti la o intelegere cu sotia, acordul de mediere poate fi supus incuviintarii instantei. Odata cu depunerea acordului de mediere la instanta, puteti solicita restituirea taxei judiciare de timbru (3%) (art. 63 L 192/2006). Onorariul mediatorului poate fi negociat.
O zi placuta!
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Calina Sorescu, Mediator

Alte discuții în legătură

Divort-partaj 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce costuri implica un partaj judiciar. De asemeni daca dupa divort nu se face partajul beneficiezi in continuare de cota parte ce ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere blue51 blue51 Buna ziua! Dupa terminarea divortului,urmeaza partajul,conf legii 192/2006 act in august,acesta trebuie initiat mai intai la mediator. Pana aici am ... (vezi toată discuția)
Bunuri impartite amiabil bitza03 bitza03 sunt divortata si m-am inteles cu fostul sot sa impartim bunurile in mod amiabil...eu ii voi da cota parte din apartament....in care vor intra si bunurile din ... (vezi toată discuția)