avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog...imposibilitate plata credit; posibil sume ...
Discuție deschisă în Executare silită

va rog...imposibilitate plata credit; posibil sume nedatorate

buna seara.am o mare rugaminte la dumneavostra daca ma puteti ajuta.im luna aprilie 2007 am obtinut un credit de nevoi personale in valoare de 8000ron de la banca x.mi s-a fixat o rata lunara de 170 ron pe care am platit-o 2 ani .din anul 2008 mi s-a modificat rata devenind 230-240 in loc de 170 ron.din iulie 2009 nu am mai achitat nimic la banca respectiva pentru ca posbilitatile mele financiare s-au redus semnificativ.dupa concediu de maternitate bineinteles ca mi-am piedut locul de munca am intrat in somaj pentru 6 luni primind 330 lei apoi singura mea sursa de venit devenind un ajutor social in valoare de 220 lei.va dati seama ca sin acesti bani abia puteam sa-i ofer hrana copilului meu...in fine am trecut prin situatii dramatice d.p.d.v financiar....anul trecut in 2011 am reintrat in campul muncii fiind invatatoare am inceput munca in luna septembrie.am luat legatura cu cei de la banca am suportat acuzatiile lor cum ca nu as fi vrut sa platesc mi s-a spus ca ma vor trimite in instanta.Am discutat cu ei pentru a-mi fixa o rata mai mica de 100 -150 ron dar nu au vrut sub nici o forma sa auda de asa ceva
eu momentan am salariu de 660 ron net si nu-mi pot permite sa platesc toti acesti bani la banca...la banca respectiva in momentul in care am facut creditul mi s-a dat si un card de cumparaturi de 500 ron.eu asta nu inteleg.daca eu pentru acel card nu am semnat nimic inseamna ca este inclus in credit atunci de ce la credit am de dat o anumita suma 60 mil restanta si la card am 80 mil ?eu nu m-am folosit de acersti bani din card...as dori daca se poate sa-mi dati un sfat ceva...eu am apartament pe numele meu si al sotului...daca m-au trimis in instanta e posibil ca executarea silita sa se produca fara ca eu sa fiu citata?imi pot lua aprtamentul sau imi vor face doar proprire pe venit?cat este proprirea pe venit?va rog ajutati-ma nu mai stiu ce sa fac imi vine sa-mi pun capat zilelor sunt disperata...sper ca am fost inteleasa imi cer scuze pentru greseli dar sunt foarte obosita si stresata in acelasi timp...va multumesc
Cel mai recent răspuns: anamariamario , utilizator 13:43, 17 Ianuarie 2012
orice executare silita incepe cu o somatie.in cazul popririi veti primi o instiintare de infiintare a acesteia. Asadar veti sti cand se va incepe executarea. Din acel momet veti avea 15 zile sa faceti contestatie. Tineti-ne la curent.

ps/ Cititi cu atentie contractul ca sa vedeti ce este cu acel card. Daca nu ati folosit cardul nu puteti datora nicio creanta in temeiul acestuia, cu atat mai putin daca nici nu ati semnat nimic.

Poate puneti undeva pe net contractul ca sa va putem ajuta.
Succes!
va multumesc frumos pentru raspuns.referitor la cardul de cupmaraturi in valoare de 500 ron mi-s-a dat odata cu creditul cu motivatia"bonus din partea bancii"nu am semnat nimic pentru cardul respectiv am retras dupa o perioada acei 500 ron platind cam 10 12ron pe luna pentru retragere..si bun...am inteles de la ei dupa nenumaratele convorbiri telefonice ca se incadreaza tot in credti de consum iar acum ma obliga sa platesc doar pentru card 8000 ron in afara de cei 500 ron pentru credit.eu m-am folosit de bani dar nu de o suma atat de mare...mi se pare strigator la cer...ei spun ca e legal...imi voi plati datoria pentru ca m-am folosit de bani dar in limita posibilitatilor fnaciare.n-am ajuns in acesta situatie din rea voinat ci pentru ca am rams fara servici si eu si sotul cu un copil mic caruia trebuie sa-i asigur hrana zilnica.va multumesc din suflet.parca am mai prins un pic de curaj...daca o sa-mi ia si casa o sa raman pe drumuri....o zi buna
Doamna, nu o sa va ia casa nimeni, daca va someaza faceti repede contestatie la executare.
Cititi cu atentie contractul si vedeti daca scrie ceva despre card si despre ce dobanzi penalitati curg daca nu restituiti suma.
Daca primiti somatia, da-ti imediat un mesaj aici pe site si va spun ce trebuie sa faceti ca sa amanati o vreme executarea silita.

inca o data va multumesc frumos pentru sfaturi..asa voi face o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari executari silite Alexandru catalin Gaidau Alexandru catalin Gaidau buna ziua,as dori va rof frumos un raspuns la prolema mea:am doua carduri de cumparaturi si un overdraft pe salariu (la o firma la care nu mai lucrez) in total ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neachitat Bulinutza1 Bulinutza1 Buna ziua, supun atentiei Dvs.urmatoarea problema: in data de 15.10.2007 logodnicul meu a luat un credit de nevoi personale in valoare de 15500 RON. Impreuna ... (vezi toată discuția)
Credite bancare danasomesan danasomesan Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In decembrie 2012 am facut o descoperire de card de 1200 de lei , si mi s-a dat si un card de cumparaturi de ... (vezi toată discuția)