avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNI DE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNI DE MOSTENIRE

Am si eu o intrebare va rog, casatorit ,fara copii,moare unul dintre sot fara sa lase testament, cum se impart bunurile?Sau mai precis cat la suta are sotul ramas si cat neamurele? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:19, 16 Ianuarie 2012
Depinde cu ce "neamuri" vine la mostenire Sotul. In functie de acestia Sotul are cota parte din mostenire care se defalca prima. Daca vine cu parintii si fratii sotului impreuna mosteneste 1/3, daca vine numai cu parintii sau fratii sotului 1/2, Cand vine in concurs cu ascendentii ordinari sau cu mostenitorii din clasa a 4 a mosteneste 3/4, iar in lipsa acestora culege toata mostenirea.
Da, legea prevede in mod expres fiecare situatie in parte si nu puteti primi un raspuns concret la o intrebare relativa...
Precizati mai clar care sunt rudele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire miguela miguela buna ziua,vreau sa intreb daca unul dintre soti are o casa apoi se casatoreste,iar dupa aceea moare ,casa va ramane sotiei sau rudelor de gradul 1 al mortului? (vezi toată discuția)
Mostenire-moare unul din soti/nu sunt copii Mihaela Gradinaru Mihaela Gradinaru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati/indrumati in vederea intelegerii si rezolvarii unui mare mister. Pornesc de la o intrebare care va genera o alta, si probabil ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)