avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie 394 scutit de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie 394 scutit de tva

va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
pentru o firma platitoare de tva , dar scutita (activitate de inchiriere spatii), cum complectez d 394 la achizitii ? baza si tva sau total factura ?
Facturile emise catre clienti nu au TVA, activitatea fiind scutita.Trebuie sa complectez ceva la livrari sau nu ? daca trebuie , cum fac acest lucru? Facturi emise catre platitori de TVA ? Pentru mine este o dilema foarte mare !
Va multumesc si astept un raspuns !
Cel mai recent răspuns: mariadobner , utilizator 22:41, 16 Ianuarie 2012
in 394 se declara doar operatiunile taxabile. Daca societatea desfasoara doar activitate de inchiriere spatii, scutita de TVA, nu are obligatia depunerii declaratiei 394.
Inteleg ca la operatiuni netaxabile se incadreaza facturile emise catre clienti, dar ce fac cu achizitiile? cumparari diverse materiale , utilitati, etc ?
Completati doar pentru facturile cu tva.
multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 RobertR RobertR In declaratia 394 se declara toate facturile cu mentiunea TVA la incasare [b]inclusiv [/b]cele emise de catre mine pentru clientii neinregistrati in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 394 marymary marymary 1. in declaratia 394 se declara livrarile scutite de tva(chirii)? 2. in declaratia 394 se declara achizitiile scutite de tva(chirii)? 3. in declaratia 394 se ... (vezi toată discuția)
Tva miutaradu miutaradu la decontul de tva randul 17.1 si randul 27.1 trebuiesc sa corespunda cu declaratia 394? (vezi toată discuția)