avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Denuntarea unilaterala a contractului dintre ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Denuntarea unilaterala a contractului dintre profesionisti

In legatura cu denuntarea unilaterala a unui contract intre profesionisti(anterior contract comercial), la modul general, nu am gasit decat enumerarea acesteia ca fiind o cauza de incetare a contractului, printre celelalte cauze mentionate la art. 1321 N.C.civ.: executare, acordul de vionta al partilor, expirarea termenului, indeplinirea sau, dupa caz, neindeplinirea conditiei, imposibilitatea fortuita de executare si din orice alte cauze prevazute de lege.

Ma intereseaza daca, in contextul noului Cod civil, un contract(de ex.de furnizare deseuri de hartie, carton, PET-uri si doze de aluminiu) care se incheie in anul 2012 pe perioada nedeterminata, poate fi denuntat unilateral de oricare din parti, cu un preaviz de 7 zile, fara ca niciuna din parti sa fie obligata sa justifice vreo cauza/vreun motiv pentru care doreste denuntarea, ci pur si simplu daca una din parti considera ca acest contract nu mai este in interesul ei, sa poata sa denunte acest contract(cu preavizul respectiv).

Precizez ca acest contract este incheiat intre profesionisti, dar nu este prevazut un pret pentru deseuri, deoarece interesul furnizorului de deseuri de hartie, carton, PET-uri etc.este de a scapa de acestea, iar interesul achizitorului este de a le colecta selectiv si sa le valorifice mai departe.
Cel mai recent răspuns: danic , utilizator 20:03, 18 Ianuarie 2012
orice contracct fara termen poate fi reziliat unilateral, in caz contrar ati fi obligat la prestatia contractuala pe vecie.
in principu, contractul poate fi reziliat unilateral partile fiind tinute sa isi indeplineasca obligatiile deja scadente.

cu privire la pret insa, ar fi o discutie referitor la natura contractului... daca ar fi unul de prestari servicii (de ridicare deseuri) atunci "furnizorul" ar trebui sa plateasca prestatorului pretul serviciului de ridicare a deseurilor....
...daca ar fi un contract de furnizare atunci "achizitorul" ar trebui sa plateasca furnizorului pretul deseurilor "furnizate"...

deci am vorbi oricum de un pret...

in alta ordine de idei - daca nu e vreun pret in ce ar fi evaluat potentialul prejudiciu?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet - clauza discriminatorie solicitantNS solicitantNS Va rog sa ma sfatuiti care sunt posibilitatile legale de a obtine abrogarea art. 249 din Ordinul 91/2007 al ANRSC, conform caruia \\"Deconectările ... (vezi toată discuția)
Contract abuziv Birou de Mediator Bardasanu Marius Birou de Mediator Bardasanu Marius Am incheiat un contract pe 2 ani (obligat de furnizor) de telefonie fixa si internet cu un furnizor de servicii, pentru un spatiu inchiriat initial pe un ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)