avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Lamurire noua taxa de inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Lamurire noua taxa de inmatriculare

Buna ziua!
Dupa ce am cautat raspunsuri pe mai multe forumuri, rezultatul fiind nul, imi incerc norocul si aici.
Sa va expun problema mea: am o masina achizitionata in 29 decembrie 2006, in leasing. Prima inmatriculare a avut loc in 22 ianuarie 2007. Am terminat leasingul luna trecuta iar cei de la firma de leasing mi-au spus ca ei nu au platit taxa de inmatriculare atunci, pentru ca nu se cerea. Din cate am inteles eu, in noua lege se spune ca la schimbarea proprietarului, vor plati taxa numai cei cu masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007. Am sunat si la Administratia Financiara, dar nici ei nu m-au putut lamuri. Au zis ca platesc taxa, dar nici ei nu stiu cat, pentru ca nu au primit incadrarile si mi-au zis sa revin cu un telefon spre sfarsitul saptamanii. Pe toate calculatoarele de taxa de pe net, suma pe care trebuie sa o platesc ar fi de vreo 530 de euro (este vorba de o Dacia Logan 1.4, Euro4).
Intrebarea mea este:
Platesc sau nu taxa ?
In speranta ca ma ajuta cineva, multumesc anticipat, si imi cer scuze daca am postat gresit sau daca am deranjat cu ceva!
Stima!

Alte discuții în legătură

Leasing auto dorianztd dorianztd Subiect: Lamurire noua taxa de inmatriculare Buna ziua! Dupa ce am cautat raspunsuri pe mai multe forumuri, rezultatul fiind nul, imi incerc norocul si ... (vezi toată discuția)
Conditii plata timbru de mediu cvhades cvhades Intrebarea vine in contextul timbrului de mediu care se plateste la achizitionarea/inmatricularea unei masini, intrat in vigoare la 15 martie 2013. Situatia ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare cipri1015 cipri1015 buna seara! vreau sa cumpar o dacia logan,1.4 mpi,an 2005,euro 3 si nu stiu daca trebuie sa achit taxa de prima inmatriculare sau nu! actualul proprietar e al ... (vezi toată discuția)