avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca nu ma voi mai prezenta ce se intampla?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca nu ma voi mai prezenta ce se intampla?

Buna ziua.
Ama vut un proces de partaj bunuri comune care s-a judecat pe fond, s-a dat o sentinta definitiva cu drept de recurs, paratul a facut recurs dar instanta a calificat ca apel constatand ca masa partajabila depaseste 1 miliard si a administrat proba cu inscrisuri si un singur martor am pregatit totul si dupa aceasta infatissare care va avea loc maine si la acre voi dori sa trag concluzii dupa probele administrate, m-am hotarat sa il las sa se judece singur deoarece eu nu mai pot nu mai rezist psihic presiunii. Ce mi se poate intampla daca nu ma mai prezint la viitoarele infatisari. Eu nu ami cer nimic in plus doresc doar sa se mentina sentinta de la fond si atat si sa scap. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 15:49, 17 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
cornelspiridon a scris:

Printr-un inscris adresat instantei in acel dosar, solicitati mentinerea dispozitiilor hotararii instantei de fond si judecarea cauzei si in lipsa dumneavoastra.


Si daca nu prezint nici o cerere scrisa si pur si simplu nu ma mai duc?
~ Conținut șters la cerere ~
Daca se prezinta paratul si eu nu ma mai prezint exista sansa sa se suspende?ca eu asta vreau sa ramana sentinta de la fond sa scap.
un proces se suspenda in anumite situatii reglementate de c.p.c. *daca partile lipsesc si nu s-a cerut de nici o parte judecarea in lipsa etc) Suspendarea judecarii nu inseamna ca ramane valabila sentinta pronuntata ,ci pur si simplu cauza nu se mai judeca pana cand motivul care a generat suspendarea dispare sau in cazul cu partile lipsa cand cererea se perima daca nici una din parti nu cere repunerea pe rol a cauzei.Deci suspendarea judecarii nu este in favoarea dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Cum se poate suspenda un proces civil? Costica33 Costica33 Am intentat un proces si am interes sa-l suspend. Va rog sa-mi spuneti cum se poate suspenda un proces pe o perioada mai mare sau egala cu un an. Multumesc. (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune-apel devolutiv raluca32 raluca32 Am avut un proces de partaj bunuri comune in care s-au impartit doua imobile fondul s-a judecat s-a dat sentinta instanta atribuindu-mi mie 90 la suta ... (vezi toată discuția)
Neregularitate act procedura bufa bufa cf art 108 c.p.c., daca municipiu a participat la fond si la apel fara sa faca cerere de interventie ,iar partile nu au intervenit,neregularitatea se acopera ... (vezi toată discuția)