avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neregularitate act procedura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neregularitate act procedura

cf art 108 c.p.c., daca municipiu a participat la fond si la apel fara sa faca cerere de interventie ,iar partile nu au intervenit,neregularitatea se acopera ?multumesc de raspuns
Cel mai recent răspuns: bufa , utilizator 19:14, 25 Iulie 2011
Partile din proces nu au de ce formula cerere de interventie, intrucat sunt deja in cauza. In calitatea lor de parti procesuale pot formula orice aparari considera necesare. Cererea de interventie este formulata de tertii care vor sa intervina in respectiva cauza. Exista cerere de interventie in interes propriu (principala), prin care intervenientul invoca un drept al sau si cerere de interventie in interesul uneia dintre parti (accesorie), prin care intervenientul vine sa sprijine apararile partii in sprijinul careia intervine.
Municipiu nu este parte,doar eu si primaria suntem parti;fara cerere de interventie participarea municipiului la fond si apel este neregularitate care se acopera?ce art ?
Neregularitatea nu se acopera. Puteti invoca lipsa calitatii procesuale a Municipiului.
Atentie, insa : sunt procese care nu se pot purta in contradictoriu cu Primaria, ci doar cu Municipiului. Inlaturarea Municipiului intr-o asemenea situatie, ar avea drept consecinta respingerea cererii dvs.
Asa este,eu doresc ca municipiu sa nu nu fie inlaturat in recurs de catre instanta,sa se invoce din oficiu lipsa calitatii sale procesuale;doresc sa fie in continuare in proces si decizia din apel sa-i fie opozabila
poate explicati cum municipiul a participat la fond si apel in dosar fara sa fie parte si fara sa aibe cerere de interventie.

Alte discuții în legătură

Parte in proces geavela geavela Recursul poate fi facut numai de parat si reclamant?sau si de catre alte persoane juridice care au participat la apel? (vezi toată discuția)
In nume propriu lotuss lotuss Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste ... (vezi toată discuția)
C.pr.c. art 64-66 aser aser \"Aratarea titularului dreptului \" se refera si la persoane juridice ?Daca paratul nu are capacitate procesuala de folosinta si indica cine are aceasta ... (vezi toată discuția)