avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu pentru concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu pentru concediu medical

Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima hartie de CM imi scrie codul de la Urgente medico-chirurgicale, vineri dr de familie a considerat ca nu m-am refacut si mi-a mai dat inca o saptamana de CM. Pe a doua hartie nu mai scrie niciun cod, asistentele care mi-au completat CM mi-au spus doar ca este continuare la primul certificat medical.
La serviciu mi s-a spus ca doar primul Certificat medical il poate lua ca urgenta si platit cu 100%, iar cel de-al doilea il vor plati cu 75%. Este corect?
Nu am mai fost in medical de a caruta de ani, si nu stiu care este baza de calcul...eu acum am salar fix de 2500 brut /luna(nu am sporuri, am doar deducerea personala si cea pt un copil) Cat pierd la salariul net cu concediul acesta medical pe 2 saptamani? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:11, 13 Martie 2010
De obicei concediile medicale date in continuarea unuia cu cod 06 voe avea cod 01- boala obisnuita si se plateste cu 75%
un angajat al firmei a suferit de curand un accident de circulatie. dupa ce a fost transportat la mai multe spitale oras;judet;bucuresti a fost operat avand fracturi multiple la membrele superioare si dubla fractura cu fragmente multiple la piciorul drept la care a suferit interventie chirurgicala si implant de tija metalica.acest om a depus astazi la serviciu de contabilitate un concediu medical (de fapt 2) in care avea trecut codul 01, adica de boala obijnuita.va inchipuiti cat de injosit a fost acest om, imi e rusine sa-i spun ce am citit si ce inseamna acest lucru.cum sa-i spun ca medicii au considerat o boala obijnuita suferinta si imobilitatea recomandata pe biletul de externare, mai mult de atat de 10 ani de cand este angajatul firmei nu a avut nici o zi de concediu medical si probabil nu a solicitat reteta de medicamente gratiuita in acest timp.ce sfat imi dati?ce as putea sa-i spun?
Ar fi treuit sa fie cod 06 - urgenta medico-chirurgicala, iar pentru perioada de recuperare post operatorie cod 01.
Solicitati medicului sa schimbe codul si sa isi puna parafa si semnatura pentru corectie.
Subiect : Calcul concediu medical pentru accident de munca

Buna ziua : Rog sa ma lamuriti in problema efectuarii corecte a calculului pentru un concediu medical cod 03 in urmatoarele conditii :

Salariatul a avut un accident de munca in data de 15.09.2009. Este angajat in societate cu data de 04.05.2009. Primul concediu medical pentru perioada 15-17.09.2009, cod indemnizatie 06 l-am achitat 100% ( calculul l-am facut astfel : suma indemnizatiilor pentru somaj, preluate din adeverinta pe care am solicitat-o la ANOFM cumulata cu suma veniturilor obtinute in perioada 04.05 - 31.08.2009 impartita la nr.zilelor lucratoare din lunile martie -august 2009) Urmatoarele concedii medicale au cod 03 -accident de munca .Dilema ,mea este urmatoarea: Solicitand Casei de Pensii sa-mi explice formalitatile pe care trebuie sa le fac pentru depunerea alaturi de declaratie a formularelor de concediu medical cu cod 03 , acestia mi-au indicat un mod de calcul pentru plata concediilor care imparte suma veniturilor din ultimele 6 ani anterioare producerii accidentului impartita la suma dintre zilele calendaristice pentru perioada in care salariatul a fost in somaj si numarul zilelor lucratoare
pentru perioada in care salariatul a fost salariatul societatii noastre .Este corect ?? Trebuie sa iau in calcul nr zilelor calendaristice pentru perioada de somaj....astfel media zilnica iese mai mica....salariatul pierde...unde anume gasesc in lege explicit mentionat acest lucru ? va multumesc !
M-am lamurit, am fost la Casa de Pensii. Declaratiile Agentiei de Somaj catre Casa de Pensii pentru stagiile de cotizatie ale celor aflati in perioada de somaj sunt facute in zile calendaristice si nu lucratoare......ceea ce nu prea e corect...treaba lor, se se lamureasca.Eu am inteles, clar : iau in calcul doar zile lucratoare.

Alte discuții în legătură

Concediu medical din prima zi de angajare cris-gabi cris-gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In data de 28 septembrie am angajat o persoana (am semnat contractul de munca), iar in 29 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cristi1446 cristi1446 Care este procentul cu care se plateste un concediu medical in urma unei interventii chirurgicale(apenticita)?Care este perioada la care se aplica procentul? (vezi toată discuția)
Plata cm danut30 danut30 daca intr-o luna am efectuat norma aferenta pana pe data de 25 ,si incepand cu data de 26 sunt in concediu medical ,cum voi fi platit ? (vezi toată discuția)