avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA YVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

YVA

O FIRMA SUSPENDATA PLATITOARE DE TVA SI IMPOZIT PROFIT, POATE LA REDESCHIDERE SA RENUNTE LA PLATITOR TVA SI SA FIE PLATITOR IMPOZIT MICRO?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:59, 17 Ianuarie 2012
Sa renunte la platitor de tva la "redeschidere" nu poate. Numai la inceputul unui an se poate renunta la inregistrarea in scopuri de tva, daca sint intrunite conditiile la 31.12 an precedent.
Unei firme suspendate i-a fost anulata inregistrarea in scopuri de tva din oficiu, la reluarea activitatii existind obligativitatea inregistrarii in scopuri de tva.

In ceea ce priveste impozitul pe venitul microintreprinderilor: trecerea la aceasta impozitare se face numai cu 01.01 a unui an daca conditiile au fost indeplinite la 31.12 an precedent (Ca, nr de angajati).
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
t.simona, utilizator
in ceea ce priveste tva legea s-a modificat:
art. 152 alin (7)
Persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 care în cursul anului calendaristic precedent nu depășește plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) sau, după caz, plafonul determinat conform alin. (5) poate solicita scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 în vederea aplicării regimului special de scutire, cu condiția ca la data solicitării să nu fi depășit plafonul de scutire pentru anul în curs, calculat proporțional cu perioada scursă de la începutul anului, fracțiunea de lună considerându-se o lună calendaristică întreagă. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 și 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă în conformitate cu prevederile art. 156^1

totusi, cf art. 153, alin. 9^1, lit. d), o persoana careia i s-a anulat codul de tva ca urmare a inactivitatii temporare inscrisa la ORC nu poate aplica prevederile referitoare la plafonul special de scutire prevazut de art. 152 cod fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl suspendat caizermarian caizermarian detin o societate , un s.r.l. platitor de tva. as dori sa fac o cerere, ceva , pentru a nu mai fi platitor de tva. cifra de afacere este minuscula. cand si cum ... (vezi toată discuția)
Ajustare la tva roxy1366 roxy1366 Firma la care fac contabilitate a iesit din TVA , iar cf. art.152 alin.7 din HGR 50/2012 am inteles ca nu trebuie sa fac ajustare pentru bunuri / servicii ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor mirunadinu mirunadinu Doresc sa trec o SC de la platitor de tva la neplatitor. Daca in perioada urmatoare, in care SC este neplatitoare de TVA doresc sa vand din mijloacele de ... (vezi toată discuția)