avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nedepunere declaratie firma suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nedepunere declaratie firma suspendata

Buna seara ,

Am o firma infiintata in anul 2006 , care nu a avut deloc activitate , iar din 2009 firma este suspendata.
Am depus in fiecare an declaratiile corespunzatoare.Contabila nu a mai depus declaratiile pentru trimestrul 2 si 3 2011 , anuntandu-ma abia in decembrie ca nu mai poate sa tina contabilitatea asa ca m-am trezit cu o amenda de 1000 de roni sau executare silita in cazul neplatii .
Alternative :
1. Platesc amenda , caut alt contabil si depun in continuare declaratiile. Aceasta varianta nu ma multumeste deoarece vreau sa lichidez firma in viitor .
2. Nu platesc amenda . Ce consecinte sunt ? Executare silita la ce... daca firma nu are bunuri , nu are nimic .Se executa silit administratorul , adica eu ca persoana fizica ?
3. Ce se intampla cand se termina suspendarea firmei si ce trebuie facut ?
4. Daca nu platesc amenda si nu depun in continuare nici o declaratie / bilant se poate dizolva firma automat ?(Si sa scap de ea fara alte batai de cap).Aceasta varianta imi convine cel mai mult .
5. Alte solutii care ar fi ?

Va rog sa ma ajutati sa aleg solutia cea mai buna .

Multumesc anticipat pentru raspunsuri !

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:26, 23 Ianuarie 2012
Nu este o solutie neindeplinirea obligatiilor de depunere a declaratiilor fiscale. Conform art. 27 Cod procedura fiscala administratorul poate fi atras la raspundere in solidar.
Multumesc pentru raspuns !

Dar de unde sa platesc amenda de 1000 de roni daca eu am salariul de 1000 roni si am intretinerea 500 roni ?
Oricum daca platesc amenda si nu depun declaratiile ca nu mai am contabil ce se intampla? O sa platesc amenda si pt. trim. 4 si ce mai fac ?
Daca nu depun 3 bilanturi consecutive , nu se dizolva firma automat ? sau devine inactiva ?
Nu mi se pare corect ca dupa ce ca nu ai nici un venit de pe urma unui srl care nu are activitate si mai e si suspendat pe 3 ani , sa platesti amenda ca nu ai depus declaratiile fiscale la timp . Cum sa fac sa nu platesc amenda ? Inainte de a trimite amenda nu trebuia sa se trimita un avertisment ?
Ce inseamna mai exact "raspundere in solidar"?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
tedy69, utilizator
Raspundere in solidar inseamna ca alaturi de societate raspunde pentru nereguli si asociatii si administratorii.
Indiferent ca o societate are sau nu activitate, obtine sau nu venituri, are obligatii de indeplinit, una dintre acestea fiind depunerea declaratiilor fiscale la timp.
Daca nu obtineti venituri de ce nu radiati societatea?
Nu aveti nici o cale legala sa nu platiti amenda, o puteti contesta, este dreptul dvs. Organul fiscal nu este obligat sa va trimita avertisment ca dvs. nu ati depus declaratiile fiscale, este efectiv obligatia dvs.
Cand ati suspendat activitatea societatii trebuia sa cereti organului fiscal aplicarea regimului derogatoriu, adica pe timpul suspendarii sa nu depuneti nici o declaratie. In felul acesta ati fi fost protejata de amenda pentru neindelinirea obligatiilor declarative.

Buna ziua,

Cand am suspendat firma chiar am intrebat contabila daca exista vreo modalitate sa nu mai depun declaratiile si mi-a spus ca nu .
Daca a trecut termenul de 15 zile in care puteam sa platesc amenda si ma duc sa o platesc dupa acest termen , ce urmari sunt ? Se calculeaza penalitati ca nu am platit la timp?
Se trece la executare silita chiar daca am platit amenda dupa termenul de 15 zile de la primirea p.v. de contraventie ?Va rog sa ma lamuriti !
Trebuie sa depun si declaratiile sau daca nu le depun , fiscul poate sa ma declare inactiv conform noilor reglementari ale legilor fiscale ?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
tedy69, utilizator
Da, exista posibilitatea ca organul fiscal sa va declarare inactiv, dar bineinteles cu respectarea procedurii in vigoare, respectiv dupa efectuarea unor verificari.
Daca nu platiti amenda, firesc, se vor acumula penalitati dupa trecerea termenului de plata. Nu se initiaza chiar dupa 15 zile procedura executarii silite.
Iar in privinta regimului derogatoriu doamna contabila a gresit, teoretic ar fi trebuit sa stie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imp. forfetar crea crea Firma are activitatea suspendata din data de 14.12.2006 pana 13.12.2009 Am anuntat ANAF-ul judetean , prin depunerea unei copii dupa Hotararea AGA.( ca nici ... (vezi toată discuția)
Orc sau administratie financiara ? NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua, Cand s-a introdus forfetarul ,eu cu o societate care n-a functionat niciodata am intentionat sa depun declaratia 100 in iulie 2009 tot pe 0 insa ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva! este obligatoiru depunera bilantului pe anul 2009/2010 Zsolt1981B Zsolt1981B Buna! Am o firma inactiva de la infiintare (2006). Am avut o cunostinta contabila, care se ocupa pana 2011 de depunera formularilor 100 si 300 (platitor ... (vezi toată discuția)