avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere adresata Procurorului General al Parchetului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere adresata Procurorului General al Parchetului Curtii de Apel

Am depus o plangere impotriva organelor de cercetare si a procurorilor ce au lucrat la un dosar penal , la DNA, care a verificat doar infractiunea de abuz in serviciu ( sustinand ca faptele nu au fost facuta "cu stiinta " ) care apoi au sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel pentru verificarea altor infractiuni ce nu sant in sarcina lor. Intre timp , am depus si o alta plangere direct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului , in urma careia mi s-a dat solutia ca faptele nu au fost facute cu " rea credinta ". Intrebarea este daca procurorul era obligat sa verifice plangerea sub toate aspectele, deci si ca " neglijenta in serviciu " art.249 C.pen. si in baza a ce legislatie , sau trebuie sa fac eu o alta plangere cu privire doar la aceasta infractiune si unde ar fii corect indreptata acum ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandra.a1404 , utilizator 14:19, 18 Ianuarie 2012
Procurorul era obligat sa cerceteze strict faptele sesizate in actiunea formulata de dvs
Plangerea se adreseaza autoritatii competente dupa teritoriu care in temeiul art 30 Codul de procedura penala este determinata de
- locul savarsirii infractiunii,
- locul unde a fost prins faptuitorul,
- locul unde locuieste faptuitorul,
- locul unde locuieste partea vatamata
Faptele sant aceleasi...incadrarea eventual este diferita. Mai ales ca personal, in plangerea adresata DNA, nu specificam nici un art. din Codul Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prealabila... Georgian2all Georgian2all Buna seara. Am cateva intrebari, la care va rog sa ma lamuriti pe cat posibil: 1) unde se depune o plangere penala prealabila cu mai multi faptuitori? 2) ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru favorizarea infractorului sau neglijenta in serviciu aidu aidu Politistul a facut circ de urmarire penala... a nesocotit toate dovezile, si i-a dat in mod absolut halucinant castig de cauza faptuitorului. Fac plangere ... (vezi toată discuția)