avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Taxa postala in acte contabile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Taxa postala in acte contabile

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de taxa postala pentru livrarea unui produs la un magazin online.

Clientul intra pe site si comanda un produs. La finalizarea achizitiei se afiseaza pretul total in care este inclusa si taxa postala. Eu mai departe emit factura pe produsul respectiv incluzand si taxa postala.

In raportu de gestiune zilnic bazazt pe factura emisa mai sus la iesiri trec doar valoarea produsului.
In registrul de incasari si plati cand primesc banii trec la intrari valoarea totala a facturii bazat pe bonul de rambrus. Tot in registrul de incasari si plati, la iesiri(cheltuieli), trec si chitanta pe baza careia am platit taxa de livrare.

Este corect daca procedez asa? Sau am pierduc ceva pe parcurs?

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)