avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune (foarte complicata)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune (foarte complicata)

buna ziua!am si eu niste intrebari in legatura cu o succesiune!bunicul meu a decedat in 1987.are 3 copii care nu au facut succesiunea (acum sunt in proces).le a lasat cate o casa la fiecare plus 3 pamanturi care le a zis verbal care al cui este(fara acte).unul dintre frati a decedat si au ramas 2 copii mostenitori.Din cele 3 pamanturi,unul dintre ei l a pierdut(nu stiu cum l a vandut primaria),unul a vandut din el o bucata(cred ca,cu semnatura fratilor) iar pamantul care i revenea "verbal" tatalui meu este in regula.Problema este ca acum vin cu pretentie ceilalti mostenitri la acest pamant.Mentionez ca tata a avut grija de bunicii mei,el i a ingropat,el le a facut toate pomenile ,absolut tot!are vreo sansa sa isi castige pamantul,iar daca va trebui sa l imparta cu ei are vreo sansa sa ia partea din fata???
Pe casa tatal meu are acte,dar pe curte are acte doar pe 250 mp(cum era pe timpuri voie sa ai)e posibil sa vina cu pretentii si in curte???(in acesta curte sta de mai mult de 30 de ani)este si cadastrul facut pe toata curtea.
va rog sa ma ajutati cu un sfat ,k innebunim de ani de zile sunt in procese si nu se rezolva nimik,se amana intruna.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:37, 19 Ianuarie 2012
Titlu de proprietate cine are pentru terenuri? (cel emis dupa 1990, in baza legii 18/1991). Pentru diferenta de teren din curte, care cred ca a intrat sub incidenta DL 58/1947, trebuie solicitata emiterea Ordinului Prefectului in baza art. 36 din legea 18/1991.
nu are niciunul dintre ei titlu de proprietate pe pamant este mostenire de la parintii lor,si nu au succesiunea facuta!
Daca nu exista titlu de proprietate, emis in baza legii 18/1991, modificata si completata... inseamna ca nu aveti act de proprietate pe teren. Intrucat regimul comunist a scos din circuitul civil tot terenul agricol din Romania, dupa 1990 s-a desfasurat procesul de reconstituire a dreptului de proprietate si emiterea de titluri de proprietate. In masura in care nimeni din familie nu a solicitat pana acum reconstituirea dreptului de proprietate, singura varianta in care mai puteti obtine act de proprietate (in baza caruia sa faceti intabulare si sa puteti vinde) este instanta de judecata (si nici aici sansele nu sunt prea mari, in lipsa cererii prealabile). Doar ulterior obtinerii actului de proprietate puteti vorbi de succesiune, iesire din indiviziune, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are vreun drept? Mihaita1 Mihaita1 Tatal meu s-a judecat pentru niste pamant de al bunicilor care a fost luat de stat, iar ei au fost stramutati, a intrebat toti fratii daca sunt de acord dar ei ... (vezi toată discuția)
Help me Bogdan69 Bogdan69 Tatal meu s-a judecat pentru niste pamant de al bunicilor care a fost luat de stat, iar ei au fost stramutati, a intrebat toti fratii daca sunt de acord dar ei ... (vezi toată discuția)
Nulitate act de vânzare cumpărare teren din anul 1947 Elenabog Elenabog Bună seara!Vă rog dacă mă puteți ajuta,sa îmi spuneți Cum pot anula un act din anul 1947 prin care un unchi de al meu s-ar presupune ca a vândut unei ... (vezi toată discuția)