avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale vanzare masina inmatriculata pe persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

vanzare masina inmatriculata pe persoana cu handicap

Buna ziua!Acum 3 ani am cumparat o masina inmatriculata pe persoana cu handicap .Am platit masina fara sa fac vreun act la ea,deoarece proprietarul era matusa mea(ea avand handicap locomotor,a inmatriculat masina fara sa plateasca taxa de poluare care era in jur de 3000 euro atunci plus ca mai avea si alte beneficii-rovigneta gratis,asigurare mai mica....Masinii i s-a montat un dispozitiv manual de acceleratie/franare.bineinteles ca eu l-am demontat atunci cand am luat-o.Nu am avut probleme nici cu politia,in sensul ca in certificatul de inmatriculare al masini era precizat concret ca masina este echipata cu acel sistem manual pt persoane cu dizabilitati locomotorii.In concluzie am folosit masina timp de 3 ani pe numele ei, fara niciun fel de problema.Acum as vrea sa fac si actele sa fie pe numele meu.Intrebari:
O pot trece pe numele meu?(am inteles dar nu din surse sigure 100% ca o masina inmatriculata pe persoana cu handicap nu poate fi vanduta timp de 5 ani!!!este adevarat?)
Daca se poate vinde, noua lege ma obliga sa platesc taxa de poluare?
Acum 3 ani la fel eram obligat s-o platesc?
Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: abcd77 , utilizator 16:01, 18 Ianuarie 2012
Informatia privitoare la termenul de 5 ani ,nu se refera la dreptul de instrainare autoturism ci la perioada in care o persoana cu dizabilitati poate solicita catre autoritati sa beneficieze de dreptul de achizitie autoturism special adaptat handicapului
Avand in vedere ca norma legala prevede ca persoanele cu dizabilitati in temeiul L nr 448/2006 republicata,beneficiaza de facilitatea scutirii de la plata taxei .
In situatia in care autoturismul face obiectul unei vanzari,se aplica norma legala aplicabila autoturismelor care nu beneficiaza de facilitati,respectiv trebuie achitata taxa
Multumesc mult de raspuns!Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa inmatriculez o masina, exista posibilitatea de a fi scutita de taxe? Diana12344 Diana12344 Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa inmatriculez o masina, exista posibilitatea de a fi scutita de taxe? Doresc sa aflu ce facilitati am. (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pe persoana cu handicap postiga postiga daca vreau sa inmatriculez o masina pe numele surorii mele care e persoana cu handicap locomotor (cel mai mare grad posibil) mai platesc taxa de timbru? Iar ... (vezi toată discuția)
Inmatricularea unui autovehicul copariu copariu BUNA ZIUA , SUNT PERSOANA CU HANDICAP LOCOMOTOR , DETIN PERMIS DE CONDUCERE SI MA INTERESEAZA SA INMATRICULEZ O MASINA . INTREBARILE MELE SUNT URMATOARELE ... (vezi toată discuția)