avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neexecutarea si neachitarea concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neexecutarea si neachitarea concediului de odihna

Angajatul in cauza a fost unul cu probleme. Din 19.05.2011,data inceperii activitatii pana in data de 09.11.2011, (aproape 6 luni) cand a incetat contractul in urma cererii lui de demisie, a avut 4 nemotivate, 1cfs, 115 zule concediu medical si ar fi avut dreptula 3 zile concediu de odihna (sper ca am calculat corect.)
Am facut cateva greseli, as vrea sa stiu daca se pot corecta.
1) in adeverinta de vechime intre data angajarii si incetarii nu am mentionat cele 4 zile de absenta nemotivata si una de cfs ca si perioada de suspendare. Desigur nici in revisal.
2) pe pagina 2 a adeverintei am trecut aceste date inclusiv ca ar fi beneficiat de 3 zile concediu, in ideea ca se va calcula valoarea lor si se va achita pe statul de plata din luna decembrie pentru luna noiembrie impreuna cu restul de plata.
Dar acestu lucru din eroare nu s-a intamplat si eu am observat doar in luna ianuarie cand am primit si o solicitare din partea unei banci sa-i fac poprire pe salar.
3) din nou am gresit si am virat toti banii rest de plata de noiembrie pentru 6 zile lucrate in contul dat. Acum stiu ca trebuia sa virez doar 1/3 din net.

Ce fac sa pot scapa onorabil si legal in cazul celor 3 zile de concediu si demunstrarile de constiinta ca am virat tot restul de plata?#-o

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical andreea_zhr andreea_zhr buna ziua , Am si eu o nelamurire In luna noiembrie am avut 5 zile lucratoare de concediu medical -cod de boala 01 ,salariu brut pe ultimele 6 luni fiind ... (vezi toată discuția)
Calcul concedii medicale mateiadriana mateiadriana Buna ziua, am un salariat cu C.M. initial eliberat petru 1 zi respectiv in date de 30.11.2015 iar in luna urmatoare vine cu C.M. in continuare eliberat ... (vezi toată discuția)
Calcul co oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, Cine ar putea sa-mi ofere cateva informatii in legatura cu calcularea CO in fuctie de timpul lucrat? am inteles ca se iau in considerare ... (vezi toată discuția)