avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se pot retine amenzi din alocatie si din indemnizatia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se pot retine amenzi din alocatie si din indemnizatia pentru CCC?

buna ziua!sotul meu are niste datorii la primarie,adica niste amenzi si i-au spus ca daca nu le plateste o sa ne opreasca banii din alocatia fetitei noastre plus indemnizatia de crestere copil de care beneficiez eu.au acest drept?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:16, 18 Ianuarie 2012
NU! Nu se pot pune popriri pe alocatii, indemnizatii de ajutorare.
multumesc,dar exista vreun articol din lege care sa specifice acest lucru,caci am inteles ca s-a dat acum o lege care sa le dea acest drept
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .
...

2. Din Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art. 8
Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.

3. Asadar alocatia de stat pentru copii si indemnizatia pentru CCC nu pot fi urmarite silit.

4. - Este adevarat insa ca daca nu platiti la Primarie obligatiile financiare pentru bunurile in proprietate atunci se pot suspenda aceste alocatii si indemnizatii, asa cum spune OUG 111/2010, modificata:

Art.12
...
(2) Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

- Dar, pentru asta vor fi completate Normele de aplicare a OUG 111/2010.

5. Amenzile de care vorbiti nu sunt impozite si taxe pentru bunurile detinute de dvs. in proprietate asa ca ati fost dezinformata de catre cei de la Primarie.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire alocatie si indemnizatie alexandrabz alexandrabz Pentru amenzile de circulatie se poate face oprire pe alocatia sau indemnizatia copilului? (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar Gabriela simu Gabriela simu Buna ziua, am o rata lunara la banca pentru un credit de nevoi personale. Nu am platit ratele de un an. Acum sunt acasa pentru cresterea copilului. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)