avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D.094-cifra de afaceri recalculata sau nu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D.094-cifra de afaceri recalculata sau nu?

Societate infiintata in iulie 2011. Perioada fiscala TVA -trimestrul. La 31.12.2011 cifra de afaceri obtinuta este 21.835 lei.
Care este cifra de afaceri ce trebuie trecuta in D.094 ? Cea obtinuta efectiv 21835 lei sau trebuie sa o recalculez si sa trec in D.094 cifra recalculata :
21835 : 6 luni (de la infiintare) x 12 = 43670 lei ?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 10:17, 20 Ianuarie 2012
Se recalculeaza de la infiintare.
100000 euro*4.3197/12*6 = 215985 lei.
Daca Ca efectiv realizata este mai mica decit suma de mai sus, atunci soc ramine la decont trimestrial.
In decl 094 se trece CA efectiv realizata.
Multumesc. Daca eu recalculez CA numai ca sa vad daca ma mai incadrez la trimestru ptr.anul 2012 dar in D.094 trec CA realizata efectiv, atunci in ce situatie se trece CA recalculata in D.094 ? pentru ca in D.094 se cere sa se inscrie CA realizata sau CA recalculata,dupa caz. De ce nu trec CA recalculata ?
Scuze pentru ca insist dar ma framanta problema.
Am recitit cu atentie alin 5 si rectific cele spuse in postarea precedenta. Se recalculeaza Ca realizata nu plafonul, pt a stabili daca in anul urmator infiintarii se foloseste per trimestriala.

Consider ca mai corect ar fi fost sa se procedeze ca la alin 2 (pt anul infiintarii) si sa se reclaculeze plafonul, deoarece activitatea unei firme nu este constanta pe intreg anul calendaristic (exista unele activitati afectate de sezonalitate), dar asa sint legile la noi. Pt anul infiintari o regula, iar pt anul urmator alta........

In cazul dvoastra in decl 094 veti trece CA realizata recalculata, adica CA*12/6.
Da, multumec frumos ptr.ca m-ati ajutat. Asa credeam si eu,ca trebuie sa trec CA recalculata,insa nu eram sigura,de aceea am insistat atat.
Inca o data,multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva margareta teodorescu margareta teodorescu daca o firma este platitoare de tva lunar, are cifra de afaceri peste 100.000 Euro pe anul 2008, se mai poate intoarce la plata semestriala a tva ... (vezi toată discuția)
Perioada fiscala kerekesmargo kerekesmargo o firma platitor de tva a suspendat activitatea in 2010 ,,isi reia avtivitatea ca neplatitor de tva in mai.2011 , din l.una iunie platitor de tva ... (vezi toată discuția)
Trecere la tva lunar in timpul anului adriana_p adriana_p Buna ziua Am o firma infintata in luna aprilie 2013, neplatitoare de tva si cu impozit pe microintreprinderi. La sfarsitul lunii aprilie a depasit plafonul ... (vezi toată discuția)