duceti'va la ONRC si se rezolva destul de repede si cu costuri destul de reduse (in total vreo 450 lei) inchiderea SRL-ului cu o conditie : sa nu aveti nicio datorie nici la stat nici la particulari !
in legatura cu II, in mod normal e mult mai bine sa deschideti II pt ca veti putea beneficia de posibilitatea unei contabilitati simplificate, scapati de impozitul pe dividende. Mare atentie totusi, in cazul II-ului raspundeti personal direct pentru eventualele creante neincasate !
Nu se poate transforma un SRL in II.
Dizolvarea voluntara si lichidarea voluntara, societate cu asociat unic – etape si acte necesare
Etapa 1:
- Cerere de inregistrare a mentiunii
- Decizia asociatului unic de dizolvare cu mentiunea incetarii mandatului membrilor organelor de administrare/conducere (original),
- Daca este cazul: imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
avize prealabile prevazute de legile speciale (ex. Agentia de mediu).
- Dovada achitarii taxelor legale (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a).
Etapa 2 – radierea
- Cerere de radiere
- Certificatul de inregistrare si anexele acestuia (original)
- Situatia financiara de lichidare
- Hotararea de repartizare a activelor societatii comerciale (copie)
- Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
- Imputernicirea persoanei desemnate sa indeplineasca formalitatile legale, daca este cazul, in original (imputernicire speciala in forma autentica, avocatiala, sau delegatie)
- Dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a daca este cazul).
Daca aveti un SRL unde sunteti asociat unic, nu mai puteti fi asociat unic in alt SRL, dar puteti avea un alt SRL in care sa mai fiti asociat cu altcineva, indiferent de procentul de participatie. ( 99% dvs si 1% asociatul X)
Daca vreti sa infiintati un II sau PFA, va trebui sa faceti dovada ca aveti oarecare pregatire sau experienta in domeniul pe care vreti sa-l activati.