avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu prenatal

Ma puteti ajuta cu un calcul corect al concediului prenatal, va rog mult?
Media veniturilor brute pe ultimile 6 luni intregi precedente lunii intrarii in prenatal este de 2985 lei. Mentionez ca am intrat in concediu pe 16.12.2011, iar prima parte a lunii dec am fost in CO(10 zile lucratoare). Se ia in calcul si jumatate din luna decembrie sau lunile intregi iunie-noiembrie? Daca da, cum se calculeaza? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:59, 19 Ianuarie 2012
Se iau in calcul veniturile realizate in lunile iunie-noiembrie. Se aduna veniturile brute din aceste luni si se imparte totalul la numarul de zile lucratoare efectiv lucrate de dvs. Rezulta o valoare cu 2 zecimale pe zi de concediu medical. La aceasta se aplica 85% (procentul de calcul pentru tip de indemnizatie 08) si se inmulteste cu numarul de zile lucratoare incluse in perioada inscrisa pe certificatul medical.
Indemnizatia de concediu de maternitate se suporta din FNUASS si nu se impoziteaza.
Ar fi ideal sa fie asa insa am citit undeva de o limita a 12 salarii minime brute pe tara? ????? Asta pt mine inseamna mai putin de jumate din calculul dvs de mai sus???? Am inteles ca nuse impoziteaza, dar cas-ul? Care e procentul?

oug 158/2005:

ART. 6
(9) Baza de calcul lunarã a contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii pentru persoanele prevãzute la art. 1 alin. (2) nu poate depãşi plafonul a 12 salarii minime brute pe ţarã.


Pentru CAS se retine 10,5% x 2 x 700 =147 lei (luna intreaga).
Sa inteleg ca un venit brut lunar nu tb sa depaseasca 12 salarii minime brute? Intelesesem din alta postare ca cumulul celor 6 luni nu ar tb sa depaseasca 700*12???? Si de ce se scade 10,5 *2 din 700? Multumesc mult!
CAS pentru concedii medicale = 10,5% x doua salarii minime pe economie x nr. de zile de concediu medical (lucratoare) / nr. zile lucratoare din luna.

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si postnatal andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA Cum se calculeaza corect concediul prenatal si postanatal? pe baza mediei ultimilor 6 salarii brute sau pe baza ultimilor 12 salarii brute ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru concediu prenatal, postnatal simdog simdog Buna ziua, La un salariu brut lunar de 3565 ron, care ar fi cuantumul indemnizatiei pentru concediu prenatal, respectiv postnatal, adica cele 126 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de maternitate ana193 ana193 as dori sa stiu cum se calculeaza banii pt concediu prenatal.Acum inca ma duc la serviciu ,este inca prea devreme sa stau acasa insa va aveni momentul cand voi ... (vezi toată discuția)