avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mod calcul cifra de afaceri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mod calcul cifra de afaceri

1. Pentru calculul cifrei de afaceri / 2011 (declaratia 094) se ia in calcul cursul valutar la emiterea fiecarei facturi sau se foloseste un curs de schimb anume (mediu, cel de la intrarea Rom.in UE, ...) ?
2. La calculul cifrei de afaceri se ia valoarea facturilor cu sau fara TVA?
3. In cifra de afaceri/2011 intra facturile emise in 2011 sau incasarile din 2011?
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 14:50, 22 Ianuarie 2012
Cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum şi a altor venituri din exploatare,mai puţin rabaturile,remizele şi alte reduceri acordate clienţilor.
Folositi cursul valutar de la 31.12.2011.

Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
1.Se ia in calcul cursul de schimb la 31.12.2011 adica 4.3197lei/1euro
2.facturi fara tva- rulaj creditor ct venituri adica la conturile 701+702+703+704+705+706+707+708+-709+7411 si 766(pt entit.radiate, daca e cazul)
3.venituri din incasari, bineinteles, vezi mai sus care sunt acestea.
se ia in calcul val fara TVA,TVA-ul nu-l prindeti in venituri!!
multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soldul din contul 758 in cifra de afaceri? antoana.raiu antoana.raiu Venit din vanzarea activelor 758 se cuprinde in cifra de afaceri ? (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri danielamihai10 danielamihai10 PT.completarea formularului 094 trebuie sa completam cu cifra de afaceri din anul trecut si cum e corect sa o calculam ,fiind vorba de o firma cu raportari ... (vezi toată discuția)
Avansuri in 094 cristinanca cristinanca am inteles ca in declaratia 094 trebuie trecute si avansurile. intrebarea mea este trebuie trecute si avansurile facturate in euro deoarece am simulat ... (vezi toată discuția)