avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum si cand dau raspunsul la interogatoriu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum si cand dau raspunsul la interogatoriu?

Buna ziua,
Dupa o infatisare la proces mi s-a solicitat de catre partea reclamanta un interogatoriu. Eu nu primisem citatia si interogatoriul inainte de proces, ci am aflat de-abia in timpul infatisarii. Am cerut sa raspund intrebarilor pe loc in timpul procesului dar judecatorul mi-a adresat doar o intrebare, la care am avut raspunsul argumentat cu acte dupa care a cerut iar amanare pentru a aduce si reclamanta dovezi. Problema mea este cum trebuie sa procedez eu acum cu raspunsul la interogatoriu si cum il predau instantei. Raspund pe aceeasi foaie in dreptul intrebarilor puse sau fac separat un memoriu cu toate raspunsurile? Trebuie sa depun acesta inainte de urmatoarea infatisare sau pot sa il am la mine si il prezint atunci in fata instantei?
IN speranta ca m-am facut inteleasa va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 14:07, 20 Ianuarie 2012
Buna ziua!
Raspunsurile se trec pe aceeasi foaie, in dreptul intrebarilor corespondente. Inscrisul se semneaza si se stampileaza.
In ceea ce priveste depunerea interogatoriului, tineti cont de ceea ce v-a pus in vedere judecatorul, daca este cazul, iar daca nu, puteti depune si la termen. Oricum, la termenul urmator se vor dicuta tot probe.
Multumesc frumos. Speram sa se termine data viitoare caci vin din provincie si nu e chiar ok sa pierzi o zi pe drumuri, mai ales cand ai dreptate.
Solicitati respingerea actiunii si cheltuieli de deplasare.
Si cum sa fac aceasta solicitare (exista un formular/cerere tip?) si cand trebuie sa depun? Sunt complet derutata si as vrea sa termin mai rapid, mai ales ca acum 2 ani s-a mai judecat aceeasi cauza in care s-a dat verdict "Respinge cererea ca neintemeiata. Irevocabil". Intre timp, li s-a schimbat juristul si a reluat dosarul in instanta.
Fara a cunoaste inscrisurile din dosar si temeiul de drept al actiunii, nu va pot da un raspuns.Este bine sa va asigurati aparator sau macar sa discutati cu unul, pentru avea surprize neplacute la pronuntare.

Alte discuții în legătură

Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)
Judecator cu atitudine partinitoare radinschipaul radinschipaul Ex.:cauza cu 2piriti:piritul nr.1-persoana fizica,piritul nr.2-persoana juridica avind ca administrator si asociat unic piritul nr.1.Inca din actiunea ... (vezi toată discuția)
Cum se administreaza probele? danikpopa danikpopa Buna ziua, Titlul suna putin imperativ si imi cer scuze pentru aceasta insa in cursul zilei de astazi va fi a doua infatisare la un proces si inca nu stiu ... (vezi toată discuția)