avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alta chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alta chitanta de mana

Buna seara!
As dori si eu un raspuns, daca se poate, la problema mea:
sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am facut succesiunea, iar mama a murit acum 2 luni si deasemenea nu am facut succesiunea din lipsa de bani). Singura mostenire este un teren cu casa, unde am domiciliul si pe care se platea impozit pe numele tatalui meu, dar acest teren a fost cum'parat cu chitanta de mana acum 34 ani, s-a efectuat o constructie abuziv pe vremea aceea si pt care s-a platit o amenda. Spuneti-mi va rog de unde sa incep. Stiu ca pt a face succesiunea imi trebuiesc o gramada de bani deoarece se plateste taxa in functie de valoarea bunului mostenit. Va multumesc anticipat!
Gabriela
Mergeti la un notar si faceti succesiunea si intrebati-l in prealabil de taxa.nu cred ca este exagerata.Nu am inteles, constructia abuziva ati facut-o dvs. sau altcineva? Dvs vreti sa stiti cum faceti sa deveniti proprietarul terenului si casei? unde este situata in ce localitate?
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Buna ziua,
va multumesc in primul rand pentru ajutor, raspunsul la cele intrebate: constructia au facut-o ai mei imediat dupa ce au cumparat terenul (acum cca 35 ani) si au primit aceasta amenda cu care am putut avea rol , sa platim impozit . Casa se afla in Bucuresti, sectorul 1, problema este ca nu am bani pentru a face toate aceste documente, singura solutie pentru mine ar fi sa vand o parte din teren si astfel , desi nu este prea mult(are 300 mp in total). O situatie foarte urata.
O zi buna va urez!
Daca nu aveti bani puteti sa va adresati si la avocat.
Daca aveti chitanta de mana notarul nu va poate face succesiunea.Veti ajunge la instanta cu avocat.
Se poate si cu onorariu de succes.
In sectorul 1 sunt scumpe terenurile.Nu se poate spune ca sunteti insolvabil

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspuns , de fapt nu stiu ce inseamna "onorariu de succes".
Inseamna ca veti achita banii in functie de rezultat.Daca se castiga procesul.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Tarife notariale, mostenire iove iove Care sunt tarifele practicate de catre notari la efectuarea unei sucesiuni notariale? (vezi toată discuția)
Necadere de comun acord-succesiune mayaandreea mayaandreea va rog sa ma mai ajutati cu inca ceva...in caz ca nu suntem de acord cu propunerea celui care a deschis succesiunea si unul din mostenitori nu semneaza,ce se ... (vezi toată discuția)
Succesiune bitbad2006 bitbad2006 Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei ... (vezi toată discuția)