avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... necadere de comun acord-succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

necadere de comun acord-succesiune

va rog sa ma mai ajutati cu inca ceva...in caz ca nu suntem de acord cu propunerea celui care a deschis succesiunea si unul din mostenitori nu semneaza,ce se poate intampla in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 18:15, 5 Decembrie 2010
Mergeti in instanta.
Prin faptul că nu semnează vă referiți la refuzul de a se prezenta la dezbaterea succesiunii la notar? Dacă este așa veți fi îndrumat către instanță pentru dezbaterea ei. Dacă părțile nu se înțeleg singura soluție este instanța.
ma refer la partea care ni sa oferit de cea care a deschis succesiunea. As vrea sa mai mentionez ca din cei 6 mostenitori, doar 2 ne opunem
Da, veti ajunge la instanta daca notarul nu va putea emite certificatul de mostenitor.
De aceea, le spun la oameni ca pot pierde timpul la notar.
Acum, se vor plati bani si pentru instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Partea care vi s-a oferit de cea care a deschis moștenirea? Nu există așa ceva. Cotele sunt stabilite de lege nu de moștenitori iar succesiunea se deschide prin moarte. Pretenții pot să existe, care ce și cât să ia, dar asta nu înseamnă că vor și obține ce vor. Dacă nu vă înțelegeți mergeți în instanță. E destul să fie și numai unul împotrivă.
La notar plătești dacă îți face actul și eventual (nu încasează toți) o sumă modică pentru consultație.

Alte discuții în legătură

Scoaterea din indiviziune carla21 carla21 Buna ziua!ma confrunt cu o problema in familie:in urma decesului tatalui si a bunicilor mei a ramas un apartament pe care il impart cu unchiul,fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire izabelros izabelros In cazul in care dintr-o familie cu 5 membri, a decedat unul dintre parinti, nu a fost dezbatuta succesiunea , timpul trecut de la deces fiind de 12 ani, cine ... (vezi toată discuția)
Dezbatere urgenta succesiune notar ? / avocat ? monahelenus monahelenus Pe data de 7 iunie 2011 se va dezbate succesiunea dupa tatal meu, la aprox un an de la deces. Succesiunea a fost amanata de cea 2 - sotie. Cu siguranta dansa ... (vezi toată discuția)