avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoaterea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoaterea din indiviziune

Buna ziua!ma confrunt cu o problema in familie:in urma decesului tatalui si a bunicilor mei a ramas un apartament pe care il impart cu unchiul,fratele tatalui,care nu s-a ingrijit de absolut nici o cheltuiala(inmormantare sau alte facturi lunare).Pe langa aceastea a si vandut din bunuri.Doresc sa formulez o cerere de scoatere din indiviziune...care ar fi pasii?multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 16:43, 3 Decembrie 2010
Apartamentul a fost proprietatea bunicilor? (a ambilor, a unuia din ei?)
Exista certificate de mostenitor dupa bunici si dupa tata?
Va puteti adresa la instanta sau la notariat.
Daca nu va intelegeti mergeti direct la instanta ca sa nu mai pierdeti timpul la notar.
Cheltuielile de inmormantare ar trebui suportate de toti mostenitorii in functie de cota lor.

avocat Claudiu Lascoschi
Reveniti cu detalii, respectiv cine era titularul dreptului de proprietate asupra apartamentului.
Oricum se poate introduce o actiune in succesiune, avand capat de cerere si iesirea din indiviziune asupra masei succesorale.
Dupa decesul bunicilor am facut dezbaterea de mostenire,apartamentul revenind astfel:unchiului 50% si mie,ca mostenitor direct dupa tatal meu,50%.Cum se procedeaza astfel?
In situatia dumneavoastra va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat din localitatea dumneavoastra, pentru ca situatia nu este simpla si singur nu veti reusi in instanta. In plus nu cred ca este vorba doar de iesire din indiviziune, ci in mod cert este vorba si de dezbaterea succesiunii de pe urma bunicilor. De pe urma bunucilor mostenitori sunteti dumneavoastra in calitate de nepot de fiu, dar si unchiul dvs in calitet de fiu si cotele ar fi de 1/2 pentru fiecare, dar atentie este foarte posibil ca cel cal care nu a acceptat succesiunea de pe urma bunicilor in termen de 6 luni de la deces, sa fie decazut din dreptul de ai mostenii, si multe alte discutii ce trebuie sa le purtati cun avocat, intru cat ei cunosc foarte bine atata metodele cele mai eficiente ca de altfel si efectele.

Av. Zodila Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in instanta alexuzza_africa alexuzza_africa Buna ziua! intrebarea mea este: bunica mea a avut doi copii , tatal si unchiul meu, tatal meu a decedat in 1987 iar noi cele trei surori am ramas orfane de ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor nu e suficient ? Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Am Certificat de Mostenitor obtinut in urma succesiunii dupa decesul tatalui meu. Acum fratii tatalui( unchii mei) vor sa mergem la tribunal sa ... (vezi toată discuția)