avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea in instanta

Buna ziua!
intrebarea mea este: bunica mea a avut doi copii , tatal si unchiul meu, tatal meu a decedat in 1987 iar noi cele trei surori am ramas orfane de tata .In 2007 a decedat si bunica mea. Fratele tatalui meu nu doreste sa impartim: jumate dansul si jumatate noi ceea ce a ramas de la bunica deoarece noi nu am participat la inmormantare , cerandu-ne sa ii dam bani cheltuiti cu inmormantarea. Ce ne sfatuiti sa facem pt binele nostru?
AVeti dreptul la cota de 1/2 din mostenire.
Unchiul trebuie sa faca dovada cheltuielilor care vor fi suportate jumatate si de dvs.
Ce bunuri au ramas in urma bunicii si cum vreti sa le-mpartiti?
ceea ce a scris d-na avocat este bine, dar ganditi-va ca ar fi foarte bine sa dati si o declaratie de acceptare a mostenirii bunicii la care veniti prin reprezentare datorita faptului ca tatal a decedat inaintea mamei sale, respectiv bunica dvs.
Daca nu va intelegeti amiabil la notar, veti dezbate succesiunea in instanta.
Dvs. si surorile dvs. veti avea jumatate, si unchiul cealalta jumatate.
Nu au importanta cheltuielile de inmormantare, acestea nu cad legal in obligatia nimanui, le achita cine doreste.
Nu va poate impune plata a jumatate din suma.
Oricum sunt irelevante in speta.
O casa cu o valoare sentmentala mai mult decat financiara si cateva hectare de pamant
Din pacate instantele tin cont si de cheltuielile ocazionate de inmormantare daca se pot dovedi cu inscrisuri. Faptul ca unchiul s-a ocupat de inmormantare si probabil ca se ocupa si de administrarea gospodariei echivaleaza cu o acceptare tacita a mostenirii. Va trebui sa faceti o declaratie de accepatre a mostenirii la notarul public care se afla in raza ultimului domiciliu al bunicii in termen de sase luni de la decesul bunicii. Dupa aceea veti vedea ce veti face si cu mostenirea insa este obligatoriu sa va exprimati optiunea succesorala in termen de sase luni de la moartea bunicii altfel veti fi decazute din acest drept.

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire enigela enigela Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Se dezbate abia acum mostenirea dupa strabunicul care a decedat acum 20 de ani. La masa succesorala au ... (vezi toată discuția)