avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Se dezbate abia acum mostenirea dupa strabunicul care a decedat acum 20 de ani. La masa succesorala au venit copiii acestuia ( 3 copii ) dintre care unul a decedat in urma strabunicului (pentru mine este bunic). Copiii in viata ( fratii bunicului) renunta la mostenire, aceasta ramanand celui decedat (bunicului ). Urmasii bunicului decedat vin la masa succesorala in urma acestuia. Sunt doi urmasi, dintre care unul decedat ( tatal meu )si el in urma bunicului. Eu am dezbatut mostenirea dupa decesul tatal meu si am acceptat-o, emitandu-se un titlu de mostenitor asupra bunurilor mostenite, nestiind de acest pamant. Acum asi vrea sa renunt la acest pamant, sa nu il primesc, ci sa ramana fratelui tatalui meu (unchiului) care vine la mostenire cu tatal meu. Mai pot renunta, avand in vedere faptul ca eu la momentul decesului tatalui meu mi-am primit mostenirea? Care va fi procedura? Care sunt implicatiile daca renunt? Pierd si bunurile mostenite direct de la tatal meu? Am inteles ca daca renunt, renunt la tot, nu doar la o parte din mostenire.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: enigela , utilizator 11:44, 26 August 2015
Renuntati la partea tatalui din mostenirea strabunicului. Nu are nicio legatura cu ce ati mostenit de la tatal dvs.
Sunt doua mosteniri care apartin persoanelor diferite.
Puteti renunta la mostenirea strabunicului in favoarea fratelui tatalui, fara sa va afecteze drepturile deja dobandite.
Nu prea inteleg, odata ce este bun care intra in proprietatea tatalui meu ca mostenire de la tatal sau, pentru ca sunt mosteniri succesive, de la strabunic la bunic si apoi la tata, nu inseamna ca face parte tot din masa succesorala ramasa de la tata, pe care o mostenesc eu? Pot sa renunt la partea asta daca am acceptat-o pe prima? Am inteles ca nu poti renunta doar la o parte din mostenire ci la tot, ori eu nu vreau sa renunt la ceea ce am primit la momentul acela ci doar la pamantul acesta. Este posibil fara sa pierd prima parte de mostenire? Sau este posibil sa mai renunt la partea asta daca am acceptat initial mostenirea fara sa stiu ca mai exista si alte bunuri? In viziunea mea se mareste masa succesorala, nu se aplica aceleasi reguli ca la cealalta parte de mostenire? Mentionez ca nu ma intereseaza pamantul, dar celelalte bunuri pe care le-am mostenit nu vreau sa le pierd.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)