avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor nu e suficient ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor nu e suficient ?

Buna ziua,

Am Certificat de Mostenitor obtinut in urma succesiunii dupa decesul tatalui meu. Acum fratii tatalui( unchii mei) vor sa mergem la tribunal sa intram in legalitate. Legalitate cu ce? Daca am doar Certificat de Mostenitor de la notar mai trebuie sa mergem la tribunal? Mai sunt alti pasi de facut pana la final ca nu inteleg....

Multumesc pentru raspuns,
Maria
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 01:18, 27 Septembrie 2010
certificatul de mostenitor atesta numai calitatea si cota cuvenita din mostenire. la notar se poate face iesirea din indiviziune, pe cale amiabila, intre toti comostenitorii.
Eu am dobindit locuinta dupa decesul mamei,am scos certificatul de mostenitor,dupa care am mers la Circa Financiara-Taxe si impozite(asa trebuie in termen de 30 zile dupa elberarea certificatului)pentru schimbarea numelui actualului propietar,in speta Dv.
SUCCES!!!!!:thumbup:
PENCIUC NICULAI a scris:

Eu am dobindit locuinta dupa decesul mamei,am scos certificatul de mostenitor,dupa care am mers la Circa Financiara-Taxe si impozite(asa trebuie in termen de 30 zile dupa elberarea certificatului)pentru schimbarea numelui actualului propietar,in speta Dv.
SUCCES!!!!!:thumbup:



stati ca nu inteleg....acest Certificat de Mostenitor este pe numele meu, este inregistrat si la Adm Fin pentru ca platesc in fiecare an impozite pe cotele cuvenite din mostenire, in speta teren si juma de casa, fiind co-proprietar. Mai trebuie altceva?
Probabil sunteti cu totii comostenitori in indiviziune; iarasi probabil ceilalti doresc o iesire din indiviziune, in care sa i se atribuie unuia imobilul in natura si ceilalti sa primeasca o sulta, iar in privinta terenului, acesta sa se imparta in natura ptr. ca fiecare sa poata dispune liber de parta sa, fara a mai fi obligat sa aiba acordul celorlalti.
avocat Cristina Popescu
ca sa faca iesirea din indiviziune. gandesc corect unchii dvs.

Alte discuții în legătură

Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)