avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere drept sedere cetatean rus
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere drept sedere cetatean rus

Buna ziua,

Cazul meu este urmatorul: logodnicul meu, cetatean rus, va veni in Romania cu viza de scop turistic si ne vom casatori. Exista vreo posibilitate sa obtina dupa aceea drept de sedere in Romania fara a mai fi nevoit sa se intoarca in Rusia pentru depunere de cerere viza reintregire familiala?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 24 Octombrie 2008
Adresati-va Oficiului Roman pentru Imigrari .
Pot solicita viza pentru reintregirea familiei si urmatoarele categorii de persoane:
a) strainii casatoriti cu cetateni romani;
b) strainii necasatoriti care convietuiesc cu cetateni romani necasatoriti, daca au cel putin un copil impreuna, denumiti in continuare parteneri;
c) copiii cetateanului roman, ai sotului/sotiei sau ai partenerului, inclusiv cei adoptati, care nu au implinit varsta de 21 de ani sau care se afla in intretinerea cetateanului roman, a sotului/sotiei sau a partenerului;
d) rudele de gradul I in linie ascendenta ale cetateanului roman sau ale sotului/sotiei acestuia.
Solicitarea de viza depusa de persoanele de mai sus va fi insotita de certificatul de casatorie sau, dupa caz, de dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)