avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii dreptul muncii - indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

dreptul muncii - indemnizatie concediu medical

Buna-seara,
va rog,doresc o consultanta in ceea ce priveste retinerea din indemnizatia concediului medical a contributiilor sociale. Iata despre ce este vorba :
- am fost operata in luna octombrie si din 01.nov. 2011 sunt in concediu medical (primesc 100% din salariul de baza). Pe "fluturasul" de salariu am vazut ca au fost retinute :
- 0,5 % somaj
- CIASOC 10,5 %
- impozitul pe venit
Intrebarea este urmatoarea : sunt legale aceste retineri ? eu stiam ca nu . Am cautat pe net, dar nu am gasit nici un raspuns la problema mea.
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: CrissMGC , utilizator 12:48, 6 Aprilie 2012
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna acel CIASOC ?

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si cas si ciasoc? flori54 flori54 Daca CAS si CIASOC inseamna acelasi lucru inseamna ca platim 16% in acelasi fond? Daca DA, de ce nu avem voie sa stim adevarul? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de concediu de odihna comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am urmatorul caz de salariat pe luna oct. 2017: -salariu de incadrare 2100 lei -nu are pers. in intretinere -nu are bonuri de masa - zile ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical Adriyadriana Adriyadriana Buna ziua,am o întrebare,am concediu medical de pe 13 -17 noiembrie 2017 ,as dori sa stiu deacă mi se va plati.Menționez ca nu am inca 6 luni lucrate,sunt ... (vezi toată discuția)