avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Corectitudinea desfiintarii tuturor posturilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Corectitudinea desfiintarii tuturor posturilor dintr-un departament si reinfiintarea unui nou departament cu alta denumire dar cu posturi care au aceleasi activitati

As dori sa aflu daca este legal ca o institutie sa desfiinteze toate posturile dintr-un departament si sa infiinteze un nou departament cu posturi cu alta denumire. Aceasta desfiintare se face doar cu desfiintarea unei foarte mici parti dintre activitati, majoritatea activitatilor care trebuiesc desfasurate regasindu-se in cadrul noilor posturi create in noul departament.
Conducerea institutiei urmareste prin aceasta modificare reducerea numarului de oameni pentru ca noul departament are mai putine posturi decat cele existente in prezent si in al doilea rand micsorarea salariilor pentru ca posturile din noul departament vor avea o grila de salarizare mai scazuta. Activitatile celor care se vor califica pe noile posturi scoase la concurs in noul departament vor fi aceleasi dar fiecare om va prelua mai multe activitati.
Intrebarea mea este daca este legala o astfel de schimbare cu desfiintarea tuturor posturilor desi activitatea ramane aceiasi si infiintarea de noi posturi scoase la concurs pentru aceiasi activitate?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Concediere art 65 - post desfiintat , infiintat alte 5 posturi cu aceeasi denumire, cf c.o.r. kira.11 kira.11 Am fost recent disponibilizata cu articolul 65. Postul X pe care l-am detinut s-a desfiintat. In noua organigrama apar insa alte 5 posturi X, cu aceeasi ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art 65 kira.11 kira.11 intrebarile sunt urmatoarele: 1. la acest articol, compania care m-a concediat trebuia sa puna la dispozitie lista cu locurile de munca vacante care s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Comunicare desfiintare post Victor82 Victor82 Am primit o comunicare de desfintare a postului ce il ocupam si propunerea de a ocupa o functie inferioara in cadrul unui serviciu nou infiintat. Acest ... (vezi toată discuția)