avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lipsuri in gestiune inregistrare in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lipsuri in gestiune inregistrare in contabilitate

La un magazin cu amanuntul cum e corect de inregistrat lipsa in gestiune pentru neplatitor de tva. Este buna si varianta asta?

461 = %
7588
4427
378
concomintent
% = 371
6888
378
4428
si
455.01 = 461

Cum se face corect?

Cel mai recent răspuns: serbanramona82 , utilizator 19:17, 22 Ianuarie 2012
Contul 688 nu are ce cauta aici, in primul rand.

Descarcati gestiunea:
% = 371
607
378

Inregistrati imputarea marfurilor:
428 sau 461 =758.8

Daca sunteti neplatitor de TVA de ce sa inregistrati TVA-UL?

Iar inregistrarea 455=461? Pentru ce o folositi? Suporta administratorul societatii lipsa? Contul 455 nici nu are corespondenta cu 461.
da lipsa o suporta administratorul, si societatea este platitoare de tva.
Ati scris mai sus ca nu sunteti platitor de TVA. #-o

De unde provine aceasta lipsa? Ca sa inteleg si eu aspectul cu suma suportata de administrator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
LIPSURI DIN VINA ADMINISTRATORULUI CARE ESTE SI SALARIAT IN ACELASI TIMP.NU A MAI TINUT CONT DE APROVIZIONARI SI VANZARI SI ACUMA LA SFARSIT DE AN SA TREZIT CU UN STOC PE CARE NU-L ARE.
Sau au fost vanzari pe care nu le-a inregistrat in casa de marcat.

Alte discuții în legătură

Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)
Minus inventar rodia rodia Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul Cum se descarca din gestiune , in cazul comertului cu amanuntul , marfa deteriorata sau lipsa la inventar? La fel ca si marfa vanduta ? (vezi toată discuția)