avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Capital social
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Capital social

Buna seara,
Pentru infiintarea unei biserici e nevoie de capital social sau aport social ? Daca da care este suma si temeiul legal ?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 22 Ianuarie 2012
Cred ca nu ati formulat bine intrebarea ... Biserica nu are nevoie de capital social, biserica este o institutie de cult.
Poate v-ati gandit la infiintarea unei asociatii sau fundatii care sa aiba drept scop construirea unei biserici, respectiv colectarea de fonduri etc... Daca asa este, conform OG 26 din 2000, asociatia trebuie sa aiba un activ patrimonial in cuantum de un salariu minim brut pe economie, iar fundatia de 100 de ori salariul brut pe economie (art. 6 si 15), iar salariul minim brut pe economie in anul 2012 este de 700 lei (HG 1225 din 2011).
Construirea unei biserici trebuie sa urmeze o procedura mult mai complexa decat infiintarea unui ONG ... este nevoie de aprobări peste aprobări, studii de impact, autorizatii, avize etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)
Urgent!!! - constituirea patrimoniului unei asociatii Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am doua mari nelamuriri in care poate ma puteti lunmina: Am tot cautat pe net si patrimoniul minim de constituire a unei asociatii este de 600 de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)