Buna ziua,am o nedumerire,si as vrea sa ma lamuriti;am avut un concurs la locul de munca si am castigat locul 3,respectiv o prima de 70 ron net.Eu o sa scriu acum ce este trecut pe fluturasul de salariu;sal.de baza 1020;realzat efectiv1428;spor munca37;venit brut1465;btrut TM234;CAS154;aj.somaj7;CASS81;venit net1223;total deduceri230;venit baza calcul1227;impozit total196;impozit TM37;sal net1027;avansuri309;rest de plata718. In luna decembrie am cerut 40% din salariu,am doi copii mici in intretinere.Se regaseste undeva aceasta prima?
Probabil ca in statul de salarii apare distinct din ce e compusa diferenta dintre salariul de baza si salariul realizat, dar s-a decis ca in fluturas sa nu apara. Este incorect din punctul de vedere al salariatului, dar se practica.
Nu vreau sa te contrazic Iulian, dar pe fluturasul de salariu trebuie incluse toate rubricile si sumele cuprinse in statul de salarii, nu stiu unde se practica ceea ce afirmi tu mai sus.:-/ Atunci la ce se mai scoate fluturasul de salariu, daca ceea ce este inscris in el nu reflecta realitatea?:rolleyes: Doar pentru a induce in eroare salariatul?#-o
Nu...nu acesta este raspunsul...Ma mai gandesc...si revin.
In mod normal,brutul lunar la dvs. este compus din salariul de incadrare de 1020 lei si din sporul de 37lei,deci 1057lei.In luna in care ne-ati prezentat fluturasul,brutul dvs.este de 1465lei,deci aveti o crestere de 408lei in suma bruta.Cresterea in brut de 408 lei este compusa din 309 lei(suma ce ati primit-o sub forma de avans din cate am remarcat,pt. ca ati solicitat )si 99 lei ce reprezinta valoarea primei de 70 lei in net..
Deci ati primit si prima dar si o crestere ce vi s-a platit sub forma avansului.
Corect, prima trebuia sa fie evidentiata distinct in brut ,in suma de 99lei.
Spor de vechime!
niconina
Buna ziua!!Am o problema legata de sporul de vechime!!Lucrez la o scoala ca ingrijitor cu 75%din salariu mediu pe economie!!Luna aceasta am constatat ca pe ... (vezi toată discuția)