avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din reclamele puse in aplicatiile de pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din reclamele puse in aplicatiile de pe android market

Buna,

Sa presupunem ca public niste aplicatii in android market la care adaug reclame folosind AdMob.

AdMob functioneaza in felul urmator: cineva downloadeaza aplicatia mea. Daca vrea, da click pe reclama; daca da click pe reclama, eu primesc o suma de bani. Suma stransa o pot retrage in contul din banca sau in contul de paypal (de unde pot sa o retrag in contul din banca).

Ce ar trebui sa fac pentru a fi "in legalitate" ? Am nevoie de SRL sau de PFA? Aplicatiile le fac eu acasa pe calculatorul personal (nu e vorba sa am nevoie de angajati sau sediu), tot softul folosit pentru a le face este gratuit (deci nu am nevoie de licente, etc).

Stiu ca nu o sa fac o avere din asta, dar daca reusesc sa fac ceva bani, nu vreau ca mai apoi sa am probleme. Ma gandesc ca trebuie sa platesc impozit pe venit, indiferent de cat de mic ar fi, nu? Si daca da, cum? La ce categorie de venit intra "venituri din reclamele puse in aplicatiile de pe android market"?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa - dezvoltare aplicatii Macaret Macaret Buna ziua, Sunt un programator, angajat full time, care ar vrea sa publice aplicatii proprii pe Windows Store, iOS si Android. O sa va prezint intai cum ... (vezi toată discuția)
Primitul de bani ContSters292683 ContSters292683 Buna seara, Se da urmatorul scenario: site web cu aplicatie software disponibila gratuit pentru download; pe site cei care fac download pot dona bani prin ... (vezi toată discuția)
Paypal business indrumare retragere InviPro InviPro PayPal Buna ziua, povestea sta in felul urmator: Cu aproximativ un an in urma mi am deschis o afacere in online dar cu PayPal Business pe firma tatalui meu ... (vezi toată discuția)