avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Primitul de bani
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Primitul de bani

Buna seara,

Se da urmatorul scenario: site web cu aplicatie software disponibila gratuit pentru download; pe site cei care fac download pot dona bani prin Paypal.

1. Este legal sa primesti bani de la diferite persoane intr-un cont bancar?
2. Exista vreo limita superioara a sumei?
3. Se declara undeva pentru a plati impozit?
4. Este "infractiune de obicei" afisarea unui pop-up box in browser prin care il intrebi pe utilizator in momentul in care descarca aplicatia daca vrea sa doneze $5 ?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:34, 17 August 2013
Sunt multi care produc soft sustinut prin donatii, atat ca trebuie specificat "donatie" in fiecare transfer bancar (in caz ca intreaba fiscul ce e cu transferurile respective). Asta presupune ca softul este total gratuit si ca nu conditionati folosirea sau descarcarea lui de a primi vreun fel de donatie, altfel s-ar numi vanzare-cumparare, nu donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare software propriu redtie redtie Sunt student, am cunostrinte destul de solide intr-un anumit limbaj de programare, dar neatestate si am facut cateva produse software gratuite pe care oricine ... (vezi toată discuția)
Pot primi donatii pe site? traian_an traian_an Neavand firma, doresc sa fac un site prin intermediul caruia sa ofer gratuit utilizatorilor carti in format electronic, scrise de mine si iesite de sub ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre completare registre pentru un pfa in it an0n1mul an0n1mul Salutare, Am deschis recent un PFA, cu domeniul principal de activitate [i]6312 - Activitati ale portalurilor web. [/i] Am cateva intrebari unde am nevoie ... (vezi toată discuția)