avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vanzare software propriu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vanzare software propriu

Sunt student, am cunostrinte destul de solide intr-un anumit limbaj de programare, dar neatestate si am facut cateva produse software gratuite pe care oricine le putea descarca de pe site-ul meu.

As dori sa realizez programe mai complexe si sa le ofer contra cost. Asadar, eu as fi autorul acestor produse. Plata s-ar face prin PayPal.

Nu pot deveni persoana fizica autorizata, intrucat nu am niciun atestat profesional sau diploma in domeniu si nici nu voi putea in viitor fiindca nu urmez o facultate de profil. Nici infiintarea unei societati comerciale nu e o solutie deoarece e posibil sa nu am suficiente vanzari pentru a plati impozitul forfetar pe microintrepinderi.

Intrebarea mea este: cum sa procedez pentru a oferi legal spre vanzare aceste produse? Totul s-ar desfasura prin intermediul unui site web, dupa cum am mai spus plata s-ar face prin PayPal si produsele ar fi descarcate dupa confirmarea platii. Nu imi pare legala solutia in conditiile in care nu sunt autorizat in niciun fel sa desfasor acte de comert... cum ar trebui sa procedez?

Trebuie mentionat ca nu intentionez sa fac asta decat pe perioada studentiei.
Cel mai recent răspuns: Amiserv , utilizator 12:13, 14 Octombrie 2009
Despre ce limbaj este vorba ? Ce tip de aplicatii ai dezvoltat ?
Daca ai '' experienta '' intr -un anumit limbaj de programare si
ai facut niste programe bune si care prezinta interes dar nu vrei
'' sa te legi la cap '' cu firme , birocratie si alte chestii din astea
eu iti propun o varianta : >>

Cauta un prieten sau un cunoscut care are firma ( daca nu are
intre obiectele de activitate productia / vanzarea de soft - asta
se poate adauga destul de usor ) iar apoi depinde cum va
intelegeti : - el poate sa factureze programele pe firma lui
si sa opreasca un comision din vanzare , repet depinde cum
va intelegeti voi ( 20 /80 : 30 /70 % ) . Astfel nu mai ai
'' bataie de cap '' ; da atentie este bine se existe si un contract
ca sa nu '' AI SURPRIZE '' !!!! IN contract trebuie specificata
clar > perioada de colaborare , > tipul de programe executate
> pretul la care tu vrei sa le vinzi si comisionul care il
ceri / oferi pentru faptul ca el iti '' factureaza '' marfa !!

Daca varianta asta crezi ca se potriveste cu ceea ce vrei este O.K

P.S Trimite - mi si mie adresa site -ului unde zici ca ai programele alea sa vad si eu depre ce este vorba .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platforma marketplace globala Costan Radu Stelian Costan Radu Stelian Buna ziua, Doresc sa construiesc un site (marketplace) pe o platforma unde pot vinde mai multi oameni. Adica eu construiesc site-ul, il promovez iar ... (vezi toată discuția)
Agentie web globala avrcata avrcata Buna ziua, Pentru a va adresa intrebarea trebuie sa va dau cateva detalii despre ce activitate doresc sa desfasor: Detalii: Doresc sa creez si sa ... (vezi toată discuția)
Dropshipping comert international stefantzb stefantzb Buna seara! In pimul rand sper ca a postat unde trebuie. Referitor la subiectul pentru care solicit ajutorul, mentionez ca am rasfoit intreg internetul ... (vezi toată discuția)