avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pot primi donatii pe site?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pot primi donatii pe site?

Neavand firma, doresc sa fac un site prin intermediul caruia sa ofer gratuit utilizatorilor carti in format electronic, scrise de mine si iesite de sub incidenta contractelor de editare (cartile au fost publicate la edituri din Romania si vandute in anii anteriori in librarii, inclusiv pe net). Iata intrebari la care va rog sa ma ajutati sa obtin raspunsuri:

1. Pot pune pe site un buton Donate prin intermediul caruia vizitatorii acestuia sa-mi doneze sume mici de bani (exemplu: 2 euro) in contul meu de Paypal, pentru a putea sustine in continuare site-ul?
2. Daca da, ce formalitati (legale, fiscale) trebuie indeplinite?
3. Sumele obtinute ca donatie trebuie declarate la fisc?
4. Trebuie platit impozit pentru sumele primite cu titlu de donatie?
5. Exista o limita superioara pentru sumele obtinute ca donatie?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Primitul de bani ContSters292683 ContSters292683 Buna seara, Se da urmatorul scenario: site web cu aplicatie software disponibila gratuit pentru download; pe site cei care fac download pot dona bani prin ... (vezi toată discuția)
Referitor la vanzari de carte ca autor si persoana fizica. sintem ... jb2016 jb2016 Referitor la Vanzari de carte ca autor si persoana fizica. Sintem doi autori de carte tehnica, pe care le-am aditat, tiparit si platit la Edituri ... (vezi toată discuția)
Trebuie firma pentru a creea un web-site? Trikyization Trikyization Buna ziua, asi avea o intrebare: Daca vreau sa imi cumpar un domeniu pe internet (.com sau .net) imi trebuie firma? Siteul ocupandu-se cu sponsorizari/donatii ... (vezi toată discuția)