avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebari despre completare Registre pentru un PFA in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebari despre completare Registre pentru un PFA in IT

Salutare,

Am deschis recent un PFA, cu domeniul principal de activitate 6312 - Activitati ale portalurilor web.

Am cateva intrebari unde am nevoie de ajutor, caci oamenii de la fisc nu s-au deranjat sa imi raspunda la intrebari despre cum se completeaza corect anumite lucruri.

In primul rand, registrul inventar, cand si cum se completeaza pentru un PFA ca al meu?

Eu am doar doua calculatoare (desktop + laptop) si un stick USB de internet cu care imi fac toata treaba. Ele sunt cumparate de mine, inainte de a imi deschide PFA-ul. Alte obiecte de inventar nu am. Ce ar trebui sa trec in acest registru si cand?
In plus, produsele software ar trebui incluse aici? Imi este foarte greu sa gasesc informatii care sa ma ajute sa inteleg cum se completeaza acest registru in cazul meu.

Legat de banii incasati. Am cateva situri de internet si un contract cu o agentie din SUA, care se ocupa de afisarea reclamelor pe acele situri. Plata ei o fac lunar, prin intermediul PayPal si banii apoi ajung in contul meu bancar.

Eu cum completez in registrul de incasari si plati o astfel de incasare? Trec datele de identificare date de PayPal? Trec datele tranzactiei bancare?

In plus, trebuie sa eliberez o factura in mod obligatoriu, desi ei nu mi-o cer si imi platesc automat luna de luna, in functie de veniturile rezultate din reclame?

Apreciez mult ajutor cu oricare din intrebarile de mai sus.

Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
an0n1mul, utilizator

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)
Coduri caen ii romulusg romulusg Buna ziua. Am citit multe post-uri pe acest forum cu privire la cate coduri caen ai dreptul pe un ii, insa, pentru pozitia mea, am fost mai mult nelamurit dupa ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa adrianc adrianc Doresc sa infiintez un PFA/SRL pentru a putea presta servicii web design/development. Intrebarile mele ar fi urmatoarele: 1. Daca pe PFA pot sa am mai mult ... (vezi toată discuția)