1. Cred ca depinde de ce ati declarat la infiitare la ONRC, aveti constatator pe sediu ca desfasurati sau nu activitate? Desi dl. Biris zicea la momentul respectiv ca se stabileste in functie daca iti deduci sau nu cheltuielile pe pfa, mi se pare aberant ca la ONRC sa declari ca ai activitate economica la sediu si la ditl sa declari ca nu desfasori. Declaratia se depune chiar daca nu desfasurati activitate la sediu. Nu am gasit sa existe vreun termen de depunere de la infiintare, unii zic ca se depune in 30 de zile, altii ca se depune anual pana la 31 martie. Cel mai bine sunati la DITL-ul de care apartineti.
2. Puteti sa faceti contract de comodat pentru a deduce cheltuielile ce vor aparea dupa (reparatii, licente, obiecte de inventar: mouse, tastatura, imprimanta, etc.) dar nu si valoarea de achizitie a laptopului. La infiintare puteti avea in registru cheltuieli cu avocat, notar pentru procura, stampila, registrul unic de la anaf, etc. Aveti caen 6201 de sistem real? Conteaza orice cheltuiala care tine de activitatea dvs.
3. In Registru treceti toata suma incasata de la client, la cursul BNR. Comisionul pe care il platiti la PAypall se evidentiaza separat ca si cheltuiala deductibila.
4. Puteti folosi acel invoice printat insa la un control va pot solicita traducerea acestor documente. Mai multe detalii despre facturile electronice gasiti aici
www.avocatnet.ro/articol_446...